Какво да очакваме от ПСЖ без Меси и Мбапе - кои ще са шампион | изпадащи | голмайстор


Какво да очакваме от ПСЖ без Меси и Мбапе - кои ще са шампион | изпадащи | голмайстор
Снимка: Getty Images

2701 0

След като за два сезона ПСЖ разполагаше с най-звездното откъм имена нападение в Европа, то парижани ще започнат новия сезон във френската Лига 1 без двама от триото. Лионел Меси се раздели с клуба, докато Килиан Мбапе към момента е изваден от първия отбор, като скоро може да бъде продаден. Въпреки това ПСЖ остава големият фаворит за спечелването на титлата във френското първенство. Това се забелязва и в платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg.

Макар и без Меси и Мбапе: ПСЖ е големият фаворит в Лига 1

През сезон 2020/21 Лил сензационно отне шампионската титла от ПСЖ и прекъсна серията от три поредни сезона, в които парижани са първи. От 2012/13 насам има само още един случай, в който тимът от столицата не е ставал шампион - през сезон 2016/17, когато това стори Монако. ПСЖ далеч не блестеше в последните години, но така и не се намери тим, който да демонстрира постоянство и да се доближи до детрониране на парижани.

Както в последните години, така и този път Олимпик Марсилия е поставен като тимът, който е най-възможно да го стори. Все пак шансовете за това са доста малки според анализатори и специалисти. Коефициентът на Sesame.bg пък за това ПСЖ да спечели титлата във френската Лига 1 за трета поредна година е 1.26.

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Битката за трофея в Лига 1 през сезон 2023/24

Ето и какви са шансовете на своеобразния топ 5 по коефициенти:

  1. ПСЖ - 1.26;
  2. Олимпик Марсилия - 12.00;
  3. Ланс - 21.00;
  4. Монако - 21.00;
  5. Лил - 23.00.

*Прогнозата на SportLive: Парижани биха изглеждали по-добре без звездното трио от миналия сезон да бъде едновременно на терена, тъй като и тогава се виждаше, че в защита се трудят твърде малко на брой хора и бяха допуснати куп попадения. Липсата на Килиан Мбапе може да се усети (ако е приключил с клуба), но това по-скоро не би спряло отбора към нова титла. Много зависи и от това дали този път ще има някой конкурент, който да бъде постоянен в изявите си.

Кой ще излезе от сянката на Мбапе, за да спечели голмайсторския приз в Лига 1?

В последните шест сезона неизменно Мбапе печелеше голмайсторския приз в края на кампанията (през 2019/20 завършва наравно с Бен Йедер от Монако - по 18 попадения). През миналия сезон Лаказет се доближи до сънародника си и приключи с 27 гола - само два по-малко от нападателя на ПСЖ.

Джонатан Дейвид от Лил (24), Луис Опенда (21), сменил Ланс с РБ Лайпциг, и Фоларин Балогун (21), който през това лято премина в Арсенал, допълваха топ 5.

Sesame приема разплащания с криптовалути

Въпреки че от ПСЖ се заканиха, че Мбапе няма да играе, ако не преподпише, то именно той е фаворит за голмайсторския приз. Ето и топ 5 според коефициентите на Sesame.bg:

  1. Килиан Мбапе - 2.50;
  2. Джонатан Дейвид - 9.00;
  3. Александър Лаказет - 11.00;
  4. Висам Бен Йедер - 15.00;
  5. Неймар - 17.00.

Прогнозата на SportLive: Изглежда само чудо може да направи така, че Мбапе да играе във френската Лига 1. В негово отсъствие борбата за голмайсторския приз би била между опитния Лаказет и все още разгръщащия потенциала си Джонатан Дейвид. Неймар би могъл да се намеси в борбата, но до този момент винаги контузиите са го ограничавали и той е изпускал сериозен брой срещи.

Кой ще изпадне от френската Лига 1 през сезон 2023/24?

След един сезон извън елита Мец се завърна в най-високото ниво на футбола в страната. През този век отборът изпада шест пъти, като веднъж дори стига до третото ниво. В почти всеки от случаите обаче се завръща още през следващия сезон в Лига 1. Льо Авър е другият тим, който си спечели промоция. Отборът се завръща в елита за първи път от сезон 2008/09. По традиция именно новите тимове са фаворити за изпадане:

  1. Мец - 1.81;
  2. Льо Авър - 2.41;
  3. Брест - 2.61;
  4. Клермон Фуут - 3.65;
  5. Лориен - 3.70.

*Прогнозата на SportLive: Мец направи силен завършек на миналия сезон и лиши Бордо от възможността да се завърне в Лига 1, след като кръг преди края двата отбора бяха с равен брой точки. Вероятно ще бъде замесен в битката за оцеляване, но Льо Авър и Брест изглеждат по-застрашени в нашите очи.

*Прогнозите, поместени в тази статия, са с развлекателна стойност и не претендират за сигурност и не предствляват съвет към залагащите. В края на сезона ще разберем колко от тях са били успешни и колко - далеч от реалността.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички