Изненада при фаворита за Ла Лига: Левандовски обаче (засега) без конкуренция - в сметките ли е Мбапе?


Изненада при фаворита за Ла Лига: Левандовски обаче (засега) без конкуренция - в сметките ли е Мбапе?
Снимка: Getty Images

2488 0

Новият сезон в испанската Ла Лига започва в петък, 11 август. Изненадващо или не, но специалисти и анализатори не поставят актуалния шампион като фаворит за спечелването на титлата. Шави и неговата Барселона имат по-малки шансове на хартия в сравнение с големия съперник Реал Мадрид, макар и разликата да е много малка. Това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg.

Барселона не е фаворит за нова титла в Ла Лига

През миналата кампания и двата испански колоса завършиха колебливо, след като каталунците си гарантираха титлата сравнително рано. В крайна сметка въпреки трите загуби в последните четири кръга от Ла Лига Барселона финишира с десет точки преднина пред "кралския клуб". Реал пък за малко не бе изместен от градския съперник Атлетико Мадрид, който завърши наравно в последния кръг и остана с точка пасив от "белия балет".

Начален бонус за спортни залози в Sesame.bg - всичко за офертата

Битката за трофея в Ла Лига през сезон 2023/24

Реал Мадрид е фаворитът за спечелването на рекордна титла номер 36 в историята на клуба. Коефициентът на Sesame.bg това да се случи е 2.02. Разликата с Барселона е съвсем малка, като очаквано шансовете на другите клубове в своеобразния топ 5 са доста по-ниско оценени:

  1. Реал Мадрид - 2.02;
  2. Барселона - 2.37;
  3. Атлетико Мадрид - 10.00;
  4. Севиля - 34.00;
  5. Реал Сосиедад - 41.00.

*Прогнозата на SportLive: Евентуален трансфер на Килиан Мбапе в Реал Мадрид би променил ситуацията, но поне към момента, докато няма подобен официален ход, по-скоро каталунците изглеждат като по-сериозен фаворит за нова титла. Отбелязването на попадения може да се окаже трудно в официалните мачове за "кралския клуб" и това да си проличи срещу по-дефанзивно настроените тимове.

Има ли кой да спре Левандовски при голмайсторите в Ла Лига?

И тук правим важното уточнение за потенциалното преминаване на Килиан Мбапе в Реал Мадрид. Ако този ход се осъществи през тази година, то ситуацията би била различна. Поне към момента обаче Роберт Левандовски изглежда абсолютен фаворит за спечелването на голмайсторския приз в испанското първенство.

Sesame приема разплащания с криптовалути

Полякът съумя да го стори и през миналата кампания, и то в компанията на Карим Бензема. Левандовски завърши шампионата с 23 попадения, докато французинът, който премина в Ал Итихад през това лято, успя да реализира 19 гола. Трети остана Хоселу с 16 попадения. Той осъществи трансфер в Реал Мадрид през този трансферен прозорец, но не е ясно колко значима фигура ще бъде на "Сантяго Бернабеу". Ето и фаворитите за голмайстор на Ла Лига през този сезон:

  1. Роберт Левандовски - 1.57;
  2. Антоан Гризман - 13.00;
  3. Винисиус Жуниор - 17.00;
  4. Родриго - 17.00;
  5. Алваро Мората - 21.00.

*Прогнозата на SportLive: Левандовски в действителност е големият фаворит при голмайсторите и поне към този момент няма име, което да се доближава дори малко до това да му отнеме тази роля.

Изпадащи от Ла Лига за сезон 2023/24

За новата кампания Гранада се завърна в елита след едногодишно отсъствие, докато Лас Палмас отново ще играе в най-високото ниво на футбола в страната след пауза от пет години. Третият отбор, който получи промоция за Ла Лига, бе Алавес, след като спечели плейофа срещу Леванте през юни тази година. И Алавес се завръща след едногодишно отсъствие.

По традиция предварителните анализи показват, че именно получилите промоция отбори са сред фаворитите да изпаднат през следващия сезон. Единствено Гранада не е в топ 3 на "фаворитите" за изпадане, като мястото му там е заето от Кадис, който през миналата кампания остана 14-и, но с две точки над зоната на изпадащите. Ето и своеобразния топ 5 за тимовете, които е най-вероятно да се сбогуват с Ла Лига според коефициентите на Sesame.bg:

  1. Лас Палмас - 2.00;
  2. Кадис - 2.37;
  3. Алавес - 2.50;
  4. Алмерия - 3.00;
  5. Гранада - 3.25.

*Прогнозата на SportLive: От завърналите се в елита отбори Лас Палмас изглежда най-застрашен за мястото си. Другите два отбора - Гранада и Алавес, по-скоро биха запазили елитния си статут. Доста по-застрашени изглеждат Кадис и Алмерия, които оцеляха трудно в края на миналия сезон.

*Прогнозите, поместени в тази статия, са с развлекателна стойност и не претендират за сигурност и не предствляват съвет към залагащите. В края на сезона ще разберем колко от тях са били успешни и колко - далеч от реалността.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички