3 отбора, само 1 победител: Кои тимове ще загубят 9-цифрена сума във Висшата лига?


3 отбора, само 1 победител: Кои тимове ще загубят 9-цифрена сума във Висшата лига?
Снимка: GettyImages

7088 0

Последният кръг в английската Висша лига ще се проведе в неделя вечер, а голямата интрига е една - кой отбор ще запази елитния си статут. И битката не е само за оцеляването в елита, а и за възможността догодина да бъдат спечелени 100+ милиона паунда от ТВ права и спонсори. Този, който оцелее, си гарантира тази сума поне за още един сезон. Тези, които изпаднат, ще свият жестоко бюджетите си, като парите в Чемпиъншип, макар и изключително големи, бледнеят пред това, което всеки отбор печели в Премиър лийг. 

Неслучайно и битката за оцеляване приковава интереса на любителите на онлайн спортни залози, а Sesame.bg предлага много интересни коефициенти в последния ден от надпреварата във висшия ешелон в Англия. 

Кой е фаворит за оцеляване във Висшата лига? 

Според българския букмейкър, най-големите шансове за оцеляване са в полза на Евертън. "Карамелите" са домакини на Борнемут, като гостите на "Гудисън Парк" не се борят за нищо. Те вече гарантираха своето оставане в елита и нямат особена амбиция в последния кръг, освен да спазят феърплейа. 

Неслучайно и коефициентът за триумф на Евертън е оценен на 1.50, а с функцията "летящи коефициенти" на Sesame.bg ставката се вдига до 1.54. Равенството е 4.52, докато триумф за "черешките" е оценен на 6.60. 

Ако Евертън спечели дори точка, може да оцеле, ако Лийдс и Лестър не спечелят своите мачове. 

"Лисиците", които бяха шампиони през 2016 година, не успяха да надградят върху отбора, спечелил златните медали, а сега са пред изпадане. Добрата новина за Лестър е, че отборът е с по-добра голова разлика от Евертън и равенство на "карамелите" и победа на Лестър ще означава оцеляване за Джейми Варди и компания. Бившият шампион играе с Уест Хям в неделя вечер и победата е оценена на 1.92 от Sesame.bg. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: КАКВО ОЩЕ ИМА ДА СЕ РЕШАВА ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА?

Най-ниски шансове изглежда има отборът на Лийдс Юнайтед. Едва оцелял през миналия сезон, тимът е с 31 точки (колкото и Лестър) и е на 2 точки от Евертън. Лошото за отбора е, че е с най-лоша голова разлика от 3-те претендента за оцеляване, а освен това има и най-тежък съперник в последния кръг - Тотнъм. 

Коефициентът за Лийдс да спечели е 2.69 (2.80 с летящ коефициент). 

Вече има коефициенти за спечелване на Висшата лига през 2024 година

Докато единствената сериозна въпросителна е кой ще оцелее в елита на Англия, в Sesame.bg вече има коефициенти за това кой ще е победител в надпреварата през следващия сезон. 

Изненадващо или не, Манчестър Сити не просто е фаворит, но и е с коефициент под 2.00 да спечели целия турнир - 1.56! Това е атестат към невероятната работа от екипа на Хосеп Гуардиола и фактът, че основните претенденти за титлата, поне на този етап, не изглеждат достатъчно силни, за да се противопоставят на "гражданите". 

Ето и кои са топ 5 фаворитите за спечелване на Висшата лига: 

  • Манчестър Сити - 1.56 
  • Ливърпул - 8.75
  • Арсенал - 9.25
  • Манчестър Юнайтед - 10.50
  • Нюкасъл - 12.00

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички