Крах за емблеми на Бундеслигата: Тимът на Балъков и друг "гранд" пред изпадане


Крах за емблеми на Бундеслигата: Тимът на Балъков и друг "гранд" пред изпадане
Снимка: Getty Images/Guliver

2570 0

Борбата за спасение в германската Бундеслига се оказа доста изненадваща и изключително напрегната през този сезон. Един кръг преди края на първенството в зоната на изпадащите е отбор с традиции като Шалке 04, който е 7-кратен шампион на Германия и 5-кратен носител на Купата на страната. Друг паметен за Бундеслигата тим - Щутгарт (5 пъти шампион и 3 пъти носител на Купата на Германия), пък е с равен брой точки, но по-добра голова разлика от 16-ия, който ще играе бараж за оставане с отбор от Втора Бундеслига. Как платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg разглежда опасностите пред двата тима?

Ситуацията за Шалке 04: Или бие "палача на Байерн Мюнхен", или изпада... отново

Допреди 2 години Шалке 04 бе изпадал едва три пъти в своята история (1981, 1983 и 1988 година), като оттогава неизменно присъстваше в елита. През сезон 2021/22 обаче изпадна от Бундеслигата за първи път през този век, само за да може година след това отново да се завърне в елита. Сега обаче е в изключително тежка ситуация. Тимът се изправя срещу РБ Лайпциг, който победи Байерн Мюнхен в предпоследния кръг и връчи титлата на поднос за Борусия Дортмунд.

Коефициентът на Sesame.bg за това "биковете" да бъдат победени и Шалке 04 да свърши задачата си, надявайки се да оцелее, е 4,80. Съответно ставката за успех в полза на РБ Лайпциг, който при всички случаи ще финишира на трето място, е 1,60. Пазарът за равенство пък е оценен на 4,63.

Ситуацията за Щутгарт: Победа над съсед в класирането = оставане в Бундеслигата

Отборът, за който Красимир Балъков има над 200 двубоя, към момента е над опасната зона - на 15-о място. Бохум обаче е със същия брой точки на 16-а позиция, а Шалке е със само пункт по-малко на 17-ата. Така Щутгарт бързо може да си създаде проблеми или бараж за оставане, ако не спечели срещу Хофенхайм.

Коефициентът на Sesame.bg за успех в полза на Щутгарт, който ще бъде и домакин, е 1,59, докато ставката за триумф в полза на Хофенхайм е 4,97. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 4,56.

Равносметката при изпадащите в Бундеслигата

На хартия много бързо и Аугсбург може да се окаже на предпоследното място, ако и трите тима зад него спечелят срещите си. Предвид и съперника в мача обаче, Шалке 04 е с най-малки шансове да запази място в елита догодина. Коефициентите на Sesame.bg за изпадане са както следва за следните тимове: Шалке 04 - 1,17; Бохум - 1,83; Щутгарт - 8,00; Аугсбург - 34,00.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички