Джудистът ни в Рио Ивайло Иванов: Не съм доволен от седмото място


Джудистът ни в Рио Ивайло Иванов: Не съм доволен от седмото място
Снимка: BGNES

1106 0

"Не съм доволен от 7-то място в Рио, казах, че отивам за медал", заяви днес в Пресклуб “България” джудистът Ивайло Иванов след участието си на Олимпийските игри в Рио де Жанейро по-рано този месец.

"Равносметката е, че това са ни възможностите за момента", коментира треньорът Атанас Герчев, баща на другия ни олимпийски представител Янислав Герчев, който се класира 16-и.

Наставникът сподели, че поне 30 пъти вече е гледал на запис срещите и на двамата наши дебютанти в Рио и всичко е анализирал.

"Мисля, че Ивайло беше готов за медал", категоричен бе генералният секретар на БФ Джудо Асен Коруджиев. Американският противник на татамито всъщност е доста под възможностите на българина и никой не е очаквал такъв обрат.

"Единствената силна страна на американския джудист е стойката в партер и това всички го знаехме", потвърди Герчев. Той е на мнение, че олимпийският турнир в Рио е ценен опит за състезателите, защото колкото повече участват на турнири и първенства, толкова ще стават по-добри. Освен това, джудото е спортът, в който най- трудно и най-продължително време /24 месеца/ трябва да постигаш високи резултати, за да спечелиш олимпийска квота. Именно поради това е необходим 4-годишен договор със състезателите, които подготвяме за Токио 2020, предлага Герчев.

Сега Ивайло получава на месец 400 лева заплата, Янислав е получавал същата заплата от май до юли т. г., преди това са му се полагали 250 лв., а от 1 август нищо няма да взема от държавата.

БФ планира да въведе повече научен подход при подготовката на тези състезатели, на които разчитаме за най-големите турнири и първенства. Това означава всеки един техен потенциален и действителен съперник да бъде изучен най-внимателно, поясни Коруджиев. Точно това се прави на Европейски първенства – идват екипи от държави без участници и тези екипи снимат срещи през цялото време, които след това служат в подготовката на техните джудисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички