Страхотен Ивайло Иванов ще се бори за медал в Рио 2016!


Страхотен Ивайло Иванов ще се бори за медал в Рио 2016!
Снимка: БГНЕС

1428 0

Българският представител в джудото до 81 кг Ивайло Иванов стана първият роден четвъртфиналист на Олимпийски игри от Атина 2004 насам, когато Георги Георгиев спечели бронз и осигури последния засега медал за страната ни в този спорт (до 66 кг).

Ивайло (до 81 кг) се справи с блестящо тактически проведен мач срещу Корейския тигър Сунсу Ли и го надви с прилагането на хватката "вадза ари", която му донесе 10 точки и те се оказаха напълно достатъчни за победа в първия рунд.

След като в първия си двубой записа 'ипон' (еквивалент на туш за 100 точки) срещу най-тежкия от непоставените съперници - световния и европейски шампион за младежи от Холандия Франк де Вит - сега Ивайло повали още един сериозен съперник.

Иванов ще излезе отново на татамито (тепиха в джудото) около 18:55 часа за двубой от четвъртфиналите.

В 2:33 преди края Иванов получи наказание за пасивност при една от защитите си срещу атаките на Ли. Кореецът се пазеше от силната дясна ръка на българина, но и той започна да се пази пасивно, падайки на земята при всеки захват.

Така 56 секунди преди края Ивайло Иванов успя да направи "вадза ари", което му заслужи 10 точки за поваляне на съперника странично. Ивайло си позволи отново да бъде пасивен за второ наказание седем секунди преди края, но това не бе фатално за него - българинът спечели с 10:0 и се класира на четвъртфинал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички