Ивайло Иванов загуби, но остава с шанс за бронз на Игрите в Рио


Ивайло Иванов загуби, но остава с шанс за бронз на Игрите в Рио
Снимка: Guliver/Getty Images

1158 0

Българинът Ивайло Иванов загуби четвъртфиналната си битка на Олимпийските игри в Рио 2016 срещу американеца Травис Стивънс в турнира по джудо категория до 81 кг.

Иванов е първият четвъртфиналист на България след Атина 2004, когато Георги Георгиев спечели бронз и това засега е последният ни медал от джудото на Олимпиада.

Джудистът от Монтана влезе в схватката като фаворит, след като е и четвърти в световната ранглиста, но бе надхитрен и загуби с "ипон". Иванов не бе повален в класическия смисъл, но първо съперникът му го приклещи на "татамито" (тепиха) и първо записа "юко", след това и "вадза ари" (10 точки), а след изтичането на 20 секунди българинът не се измъкна и Стивънс получи оценка "ипон" - край на схватката.

Ивайло контролираше схватката в първата минута и направи опит за "сеонаги" (прехвърляне на противника през глава), но Стивънс се защити блестящо. За съжаление обаче американецът записа "юко", след това и "вадза ари", след като българинът не се измъкна от партера.

Стивънс постави българина под напрежение в партер за 20 секунди и получи оценка "ипон", с което само за 2 минути си осигури изненадващ успех.

Ивайло Иванов ще трябва да мине през репешажите, за да се надява да стигне до медал. В 21:30 часа българинът ще участва във въпросните репешажи и засега запазва шансовете си за бронзов медал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички