Ивайло Иванов загуби нелепо шанса си за медал в Рио 2016


Ивайло Иванов загуби нелепо шанса си за медал в Рио 2016

4718 0

Българинът Ивайло Иванов остана без медал от турнира по джудо в категория до 81 кг на олимпийския турнир в Рио де Жанейро 2016. Джудекът от Монтана отстъпи нелепо на италианеца Матео Маркончини след изненадващ "ипон" в 197-ата допълнителна секунда на двубоя от 1-ия кръг на репешажите.

Така Иванов остава само с признанието, че за първи път от 12 години имаше българин на четвъртфиналите на Олимпиада - Георги Георгиев в категория до 66 кг в Атина 2004 донесе бронз за родината, който е последният медал досега от този спорт.

Първите пет минути минаха при по-голяма активност на българина, но пък Маркончини се защитаваше много умело от атаките на съперника. Показателно за тактическата дисциплина и на двамата бе фактът, че никой не демонстрираше пасивност и не си заслужи наказание.

Така след като нямаше нито "шидо" (наказание), нито "юко" или "вадза ари" (успешни атаки за 10 точки) се стигна до т.нар. "внезапна смърт". "Златната точка" можеше да означава или успешна атака, или наказание на противника.

Ивайло направи три опити за атака в първите допълнителни 90 секунди, но така и не можа да запише точка. И двамата индикираха, че са изключително уморени, като това важеше повече за италианеца, а след поредната атака на Ивайло съдията върна двамата в позиция "мате" (изходно положение, изправени един срещу друг).

За съжаление, след 3:17 допълнителни минути Иванов попадна в капана на контраатаката на съперника си - българинът допусна "ипон" при опит за атака с "очигари" и отпадна без медал на Олимпийските игри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички