100 дни до началото на 32-те Летни олимпийски игри!


100 дни до началото на 32-те Летни олимпийски игри!
Снимка: Getty Images

339 0

В японската столица Токио днес бяха отбелязаха 100 дни до старта на 32-те Летни олимпийски игри! От понеделник в азиатската държава бяха въведени по-строги мерки срещу разпространението на коронавирус, които ще важат до 11 май, но губернаторът на Токио Юрико Коике заяви, че този период ще бъде използван, за може инфекцията да бъде ограничена в максимална степен преди началото на Игрите:

"През този период ще положим всички усилия, за да спрем разпространението на инфекцията, да победим коронавируса, защото искаме да организираме Олимпиада с участието на всички."

Шефът на координационната комисия за Токио 2020 Джон Коутс пък добави уверено:

"Олимпиадата ще започне на 23 юли. Това ще бъдат едни от най-добри организираните и възможно най-сигурни Игри."

Проучване на японската информационна агенция "Киодо" обаче показва, че 72% от населението на страната иска Олимпиадата да бъде отложена отново. 

По програма Олимпийските игри в Токио трябва да започнат на 23 юли и да бъдат закрити на 8 август. Очаква се близо 10 000 атлети от 33 спорта и 339 дисциплини да вземат участие в Токио 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ла Лига


Петима съотборници, които не намериха общ език с Лео Меси

Може би няма футболист, който да не е искал да поиграе с великия Лионел Меси, но невинаги е било възможно за съотборниците...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама