ПРОГНОЗА за Серия А: Милан - Интер


ПРОГНОЗА за Серия А: Милан - Интер
Снимка: Getty Images/Guliver

2660 0

Време е за дерби – поредното от многото горещи, които предлага Серия А през тази година. Този път един срещу друг застават Милан срещу Интер – в Дерби дела Мадонина номер 216 в историята. В общата статистика Интер води със 77:74 победи, при 64 равенства и 292:287 голова разлика в полза на Интер. Само за Серия А статистиката пак е в полза на нерадзурите - 61:50 победи при 52 равенства в общо 163 срещи.

Милан – Интер, 21:45 часа, 31 януари

Безспорно преди големия сблъсък повече положително настроение има в редиците на росонерите. Да, те са по-назад във временното класиране на италианския шампионат и всъщност победата за Милан е далеч по-наложителна, ако иска да хване последния влак за Шампионската лига догодина. Червено-черните са на 8 точки зад третото място в италианския шампионат, докато Интер е четвърти, с 41 пункта и изостава само по голова разлика от третия Фиорентина. Тенденцията обаче е категорична – в последните 12 мача във всички състезания Милан има само една загуба, докато Интер отнесе сериозен шамар през седмицата, в полуфинала за Купата на Италия – 0:3 от Ювентус. Така Интер едва ли ще стигне до финала на турнира, докато Милан е на крачка от там, след като преди реванша на третодивизионния Алесандрия има преднина от чист гол на чужд терен. На всичкото отгоре в три поредни мача в Серия А нерадзурите нямат успех, като дори допуснаха с човек повече насред „Сан Сиро” изравняване от страна на Карпи.

По отношение на съставите практически проблеми няма и пред двамата треньори. Може да се отбележи липсата на много работоспособния Иван Перишич в черно-сините редици. А за Милан радостната новина е, че Жереми Менес влезе в групата за мача – за пръв път от почти девет месеца насам.

След като дълго време водеше в Серия А, определено при Интер лъсна това, за което мнозина предупреждаваха – в халфовата линия на отбора има твърде много физическа сила за сметка на твърде малко креативност. Затова и Роберто Манчини предприе интересен трансферен ход – през тази седмица към отбора се присъедини италианският национал Едер, който има характеристиките на много бърз и пробивен нападател, чиято сила е се крие в боравенето с топка в крака. Ясно е, че с Едер в редиците си Интер би могъл по-често да прилага атакуваща схема, с трима нападатели – на върха на тризъбеца застава Мауро Икарди, а зад него оперират двама измежду Стеван Йоветич, Адем Ляич и Едер. Очаква се още тази вечер Манчини да опита така, за да върне победното начало за отбора си.

Милан едва ли ще предложи кой знае какви тактически изненади – там основното ударно оръжие е Карлос Бака, който има 10 гола в Серия А през тази година. Подкрепян от М’Байе Нианг и Джакомо Бонавентура, Бака определено напомня на феновете на росонерите на големия Андрий Шевченко. Затова централната двойка защитници на Интер – Мурильо и Миранда, ще трябва много да внимават с колумбиеца. А определено бързината не е силната страна на Миранда специално, така че най-вероятно Мурильо ще е натоварен да следи повече Бака.

В дерби като Милан – Интер всичко е възможно. И все пак, с оглед формата на двата отбора шансовета като че ли се накланят леко в полза на росонерите. През есента Интер спечели доста незаслужено – с далечен удар на Фреди Гуарин, след като Луиз Адриано изпорти три положения сам срещу Самир Ханданович за първите 15 минути. Сега предстои да видим, но е много вероятно който вкара гол пръв, да спечели отново.

Залогът на Sportlive.bg: Ъндър под 2,5 гола (1.57); Знак – 1 (2.40); Точен резултат – 1:0 (7.00)

Бонус залог: Равен или Интер – (1,57); Точен резултат – 0:1 (8.00); Точен резултат – 1:1 (6.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички