Интер изпуска лидерите след резил в края на "Джузепе Меаца"


Интер изпуска лидерите след резил в края на "Джузепе Меаца"

974 0

Интер започна сериозно да издиша в спора за титлата в Серия А. Днес доскорошният лидер в шампионата се издъни на "Джузепе Меаца", след като изпусна победата над Карпи, стигайки единствено до равенство 1:1 срещу един от аутсайдерите в шампионата.

В 39' Родриго Паласио успя да отбележи първия си гол в първенството през този сезон, възползвайки се отлично от решението на Роберто Манчини да го пусне като титуляр за пръв път през тази година. В заключителните минути на срещата обаче Лазаня вкара неочакван гол за гостите и донесе равенството в Милано.

„Нерадзурите“ бяха на път да изпратят най-успешната си седмица от един месец насам, след като преди няколко дни се класираха на полуфинал в турнира за Купата на Италия с успех 2:0 на гости на лидера Наполи.

Голът на Лазаня обаче затвърди падението на Интер от върха, което започна преди Коледа с домакинска загуба 1:2 от Лацио и бе продължено през 2016-та с друго домакинско поражение – 0:1 от Фрозиноне, като попадението пак падна в добавеното време. Прибавяйки и двете поредни равенства – 1:1 с Аталанта и сега 1:1 с Карпи, то не е изненадващ фактът, че „нерадзурите“ вече изпускат от поглед водача Наполи.

След като по същото време „партенопеите“ сразиха с 4:2 Сампдория като гости, те вече имат 47 точки на върха в класирането. Интер и Фиорентина са с по 41 („виолетовите“ удариха Торино с 2:0 в ранния мач за деня), а Ювентус е втори с 42 и мач по-малко - „Старата госпожа“ посреща Рома в късното дерби на кръга в неделя. Карпи е 18-ти с 18 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички