ПРОГНОЗА за Премиершип: Арсенал - Челси


ПРОГНОЗА за Премиершип: Арсенал - Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2011 0

Футболните дербита в Европа нямат край, а традиционно огромен интерес предизвикват тези във Висшата лига на Англия. Предстои лондонското дерби между Арсенал и Челси, което може да повлияе много сериозно върху състезанието за титлата на Острова тази година.

Арсенал - Челси, 18:00 часа, 24 януари

Първият срещу четиринадесетия едва ли изглежда като дерби, но не и в случая. Вече 12 години "топчиите" не могат дори да се доближат до титлата и едва ли скоро ще има сезон, в който да са по-близо до заветната цел. Челси пък е твърде далеч дори от място в европейските клубни турнири, но е действащ шампион и точно срещу Арсенал ще играе крайно освободено, с единствената мисъл да спъне лондонския враг.

Няма фен на Арсенал, който да не помни какво стана в първото за годината дерби, спечелено от сините с 2:0 - поведението на Диего Коща и червеният картон на Габриел. И точно Челси е отборът, който от 2004 година насам разочарова многократно Арсенал. Именно тогава беше последният шампионски сезон на "топчиите", тогава за пръв път Жозе Моуриньо дойде в Англия и оттогава Арсенал има едва 4 победи срещу Челси в Премиершип в общо 23 мача до днес. Това ясно показва колко често Челси са разкривали наивността на Арсенал, станала тяхна запазена мярка при Венгер.

Добра новина за Арсенал е завръщането на Месут Йозил в състава. Алексис Санчес също вероятно ще може да играе, но едва ли Арсен Венгер ще рискува да го пусне титуляр. Остава обаче "дупката" между халфовата линия и защитата, отворена от контузията на Куклен, няма го и Джак Уилшър, което налага ветеранът Матьо Фламини да играе. При Челси липсва Радамел Фалкао, но той така и не можа да се наложи в Англия, а Диего Коща определено е във форма. Завръща се и Еден Азар, който е сочен от мнозина за един от "бунтаджиите", провокирали уволнението на Жозе Моуриньо.

С оглед залога за титлата, с оглед историческите натрупвания и с оглед присъствието на Гуус Хидинк, който върна атакуващото начало и засили дезорганизацията в защитата на Челси, можем да очакваме, че мачът ще завърши с победа за един от двата отбора. Малко повече като че ли Фортуна би трябвало да подкрепя Арсенал - заради дузината години на разочарование, но дали ще е така, предстои да видим. Защото през годините Арсенал доказаха, че се провалят винаги, когато не трябва - или трябва, от гледна точка на противниците им. Интересно ще е и дали Арсенал няма да пробват тактиката си от дербито с Манчестър Юнайтед - бурен ранен натиск, с който да вземат успокояващ аванс и да си подсигурят рано победата.

Прогнозата на Sportlive.bg: Знак - 1 (2.10); Оувър над 2,5 гола - 1.95; Точен резултат - 2:1 (9.50); Първо полувреме-краен резултат: Арсенал - Арсенал (3.25)

Бонус залог: Знак - 2 (3.80); Първо полувреме-краен резултат: Равенство - Челси (8.50); Точен резултат - 0:1 (12.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички