ПРОГНОЗА за Серия А: Рома - Милан


ПРОГНОЗА за Серия А: Рома - Милан
Снимка: Getty Images/Guliver

1542 0

Нова година, нов късмет. Футболът в България върви на умиране, но в Европа текат мач след мач и интересните моменти са много. През тази година най-оспорвани и съответно най-интересни са шампионатите в Италия и в Англия. Тази седмица в Англия се играе поредния кръг от ФА Къп, затова насочваме вниманието си към Серия А и дербито на кръга, което ще се играе тази вечер (9 януари).

Рома – Милан, 21:45 часа

Двубоят е от изключителна важност за двата отбора и големите им претенции, които дотук не са подплатени с игра. За Рома това е последният влак в състезанието за титлата в Серия А – „вълците” в момента са на пето място в класирането, на 6 точки зад лидера Интер. Милан пък трябва да спечели, за да запази минималния си шанс да се добере до зона „Шампионска лига”. Росонерите са на осмо място, на цели 10 точки зад третия Наполи.

По отношение на кадровите проблеми в Рома липсите са по-големи. Наказан е Един Джеко – основното оръжие на римляните в нападение. Джеко играе доста често като „пивот” – с физиката си той обира високите топки в нападение и ангажира централните защитници, с което освобождава бързите Миралем Пянич и Мохамед Салах, а те бележат. Салах се завръща след контузия, но Даниеле Де Роси още е под въпрос, макар че най-вероятно ще е на разположение. За кураж на скамейката на „вълците” ще седна емблемата им Франческо Тоти, който дори може да се появи за малко в игра. Всъщност именно срещу Милан Тоти е вкарал най-много голове за Рома в историята – цели 11.

При Милан няма някакви сериозни липси, освен дългосрочно контузените Жереми Менес и Марио Балотели. В групата не попадна Алесио Черчи, който изпорти много добри положения при домакинската загуба от Болоня. Черчи вероятно изигра последния си мач с червено-черния екип и ще премине или в Дженоа, или в Болоня. В групата на Милан влезе Кевин-Принс Боатенг, който си осигури нов договор с росонерите, след като половин година беше без отбор.

От гледна точка на статистиката Милан има значително предимство – 72 победи срещу 40 за Рома при 48 равенства в рамките на Серия А. Факт е обаче, че в Рим Милан има затруднения, а като цяло равенствата в последните години преобладават. В последните десет мача в Рим росонерите имат само една победа. Друг интересен факт е, че средната резултатност в мачовете между двата отбора е 2,29 гола, а през тази година защитите и на двата тима пускат по над 1 гол средно на мач в шампионата! Рома обаче има само една победа в последните си шест мача, а Милан има три победи в този отрязък. Предвид тази моментна форма и предвид вече 2,5 години криза при росонерите, за Рома това е най-удобният именит съперник, срещу когото да излезе от кризата. Досега "вълците" се дънят срещу непретенциозните - в мачовете с Интер, Фиорентина, Наполи и Ювентус римляните паднаха само от нерадзурите и то по чудо - те спечелиха като гост на Ла Виола, завършиха наравно като гост на Наполи и победиха Ювентус у дома.

ПРОГНОЗАТА на Sportlive.bg: Оувър над 2,5 гола (2.00); Знак: Х (3.50); Първо полувреме – краен резултат: Равен резултат – Рома (5.00)

За по-смелите: Точен резултат 2:2 (13.00), 0:0 (11.00); Знак: 2 (3.75)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички