ПРОГНОЗА за Премиершип: Тотнъм - Арсенал


ПРОГНОЗА за Премиершип: Тотнъм - Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1923 0

Битката за титлата в Англия е най-непредвидима през този сезон, заедно с тази в Серия А. Но докато на Ботуша вечният фаворит Ювентус направи страхотна серия и вече е на полпозишън за пето поредно скудето, на Острова водач все още е Лестър, но 10 кръга преди края въобще не се знае какво ще се случи.

Тотнъм – Арсенал, 14:45 часа, 5 март

Лондонското дерби идва в ключов момент от надпреварата в Премиершип и може да се каже, че победата в него ще покаже със сигурност кой измежду Тотнъм и Арсенал ще е реалният претендент за шампионската титла.

В исторически аспект Арсенал доминира в това дерби. През годините „топчиите” се превърнаха в кошмар за „шпорите”, но точно сега всички предпоставки са Тотнъм да си върне за множеството горчиви хапове. „Шпорите” имат сериозно предимство както в кадрово, така и в психологическо отношение. За предстоящото дерби в състава на Тотнъм липсват само Муса Дембеле и Ян Фертонген – две доста важни фигури, но и дългосрочно отсъстващи т.е. Маурисио Почетино вече е напаснал нещата и без тях. За Арсенал обаче липсите са съкрушителни – мачът пропускат вратарят Петер Чех, основният стълб в защита Лоран Кошчелни, халфовете Санти Касорла, Джак Уилшър, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Томаш Росицки и Микаел Артета. Това на практика е половината отбор на „артилеристите”!

От гледна точка на психологията Арсенал е в ужасно състояние – с три поредни загуби във всички турнири. Отборът на Арсен Венгер загуби особено болезнено през седмицата като домакин на Суонзи, след три греди и след като уелсците на практика вкараха два гола с два удара във вратата. Преди това Арсенал падна и като гост на Манчестър Юнайтед, където кадровата криза е по-голяма дори от тази на лондончани. Тотнъм също загуби през седмицата, но като гост на коравия Уест Хям и то след серия от 6 поредни победи, т.е. нищо кой знае колко стряскащо за „шпорите”.

Предвид вечния манталитет на губещи под ръководството на Венгер, предвид домакинския фактор, предвид кадровите липси в състава на Арсенал и предвид дългогодишното подтисничество на „топчиите” над „шпорите”, за което Тотнъм сега има уникален шанс да си върне, ето и какво е моето виждане:

Прогнозата на Sportlive.bg: Знак – 1 (2.40); Точен резултат: 2:0 (13.00); Първо полувреме – краен резултат: Тотнъм – Тотнъм (3.75)

Хедж: Знак – Х (3.40); Точен резултат – 1:1 (6.50); Първо полувреме – краен резултат: Арсенал – Равенство (15.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички