ПРОГНОЗА за Евро 2016: Унгария - Португалия


ПРОГНОЗА за Евро 2016: Унгария - Португалия
Снимка: Getty Images/Guliver

2334 0

В последния ден от груповата фаза на Евро 2016 четири двубоя ще се изиграят по терените във Франция. Група F с отборите на Португалия, Исландия, Унгария и Австрия се оказа най-равностойната и завързана на турнира. Днес е последният шанс за Роналдо и компания, за да докажат, че искат да са фактор на това първенство.

Унгария - Португалия , 19:00 часа, 22 юни

На теория и равният мач класира Португалия напред, независимо от изхода в другия двубой от групата. Има обаче нещо много важно, ако Португалия се класира на второ или трето място, те ще попаднат в по-тежкия поток за елиминационната фаза, където чакат Испания, Италия, Франция, Германия, Англия...

Единственото, за което би трябвало да играят момчетата на Фернандо Сантош довечера, е убедителна победа над "маджарите". Първо място в групата за Португалия ще им гарантира място в по-слабия поток до финала, където най-сериозните имена са тези на Хърватия и Белгия. Да, вярно, че сблъсък с Белгия на осминафинала е силно възможен, но при победа и там, пътят до последния мач на Европейско първенство по футбол 2016 е разчистен.

Португалия тотално надигра и двата си съперника в групата дотук - Исландия и Австрия, но липса на късмет лиши иберийците от победи. Роналдо е крайно изнервен напоследък, а големите играчи именно тогава успяват да покажат най-доброто от себе си.

Унгария надигра Австрия в слаб мач, а късмет и късен автогол ги спаси от загуба срещу дебютанта Исландия. Освен това, средноевропейците са загубили последните си три срещи срещу Португалия.

Важно е да се добави, че за да извоюват първото място в групата Португалия трябва да победят Унгария с разлика, по-голяма от тази, с която евентуално Исландия може да победи Австрия. Показателите на Исландия и Португалия в момента са равни, но с по-добра голова разлика (2:2) срещу (1:1) за скандинавците.

Прогнозата на Sportlive.bg: Португалия да спечели групата (1.50)

Рискова прогноза: Португалия да спечели мача с хендикап (2.40). Роналдо да отбележи първи гол в мача (3.25)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички