ПРОГНОЗА за А група: Левски - Лудогорец


ПРОГНОЗА за А група: Левски - Лудогорец

2227 0

Тази седмица предстоят две дербита в българския футбол. Битката за Пловдив в неделя и сблъсъкът на върха между Левски и Лудогорец в събота вечер.

Левски - Лудогорец, 20:00 часа, 23 април

Този мач можеше да бъде и решаващ за титлата, ако не беше слабата форма на "сините" през пролетта и безгрешният полет на "орлите" към поредна титла в България. Двата тима започнаха пролетния дял на първенството разделени от 5 точки (преди скандалите с Литекс бяха равни), но добрата серия в която влязоха шампионите и няколкото грешни стъпки на Левски убиха интригата в шампионата ни рано-рано. Статистиката показва, че при успех на Лудогорец в събота те ще се само на една точка от пета поредна титла в историята си.

Левски е в серия от 3 поредни мача без загуба от Лудогорец на своя стадион (2 победи и 1 равен), като преди това имаше 3 загуби в първите си 4 домакинства на "орлите". Определено "Георги Аспарухов" е най-неудобният стадион за гостуване на абсолютния хегемон в българския футбол напоследък. 

"Сините" са в страхотна форма през сезона като домакин като нямат загуба и имат само два допуснати гола. Ако има отбор, който може да победи Левски в София през този сезон, това е именно Лудогорец.

Шампионите са в серия от 13 поредни победи в първенството, като само първия мач от повторния дебют на Георги Дерменджиев завърши наравно - 0:0 с Пирин. Това е най-добрата серия на Лудогорец в историята им. Колебливото начало на сезона и смяната на двама треньори заблуди мнозина, че през този сезон шампионът на България може да бъде различен. С времето обаче разградчани влязоха в ритъм и напълно прегазиха съперниците си.

"Сините" привърженици са ентусиазирани от дългоочакваното отваряне на сектор А и ще напълнят стадиона с мерак за победа над бъдещия шампион. Според мен обаче разликата в класите е очевидна и Лудогорец ще спечели двубоя с лекота. Голове в двете врати и победа за Лудогорец са отлична прогноза за това дерби.

Прогнозата на Sportlive.bg: Знак - 2 (2.40), голове и в двете врати (1.95)

Рискова прогноза: Знак - 2 с хендикап (5.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички