Броени международни политици ще гледат откриването на Игрите на живо


Броени международни политици ще гледат откриването на Игрите на живо
Снимка: Getty Images

965 0

Френският президент Еманюел Макрон пристигна в Токио днес, за да присъства на церемонията по откриването на Олимпиадата в Токио, която се провежда при строги противоепидемични правила, предаде АФП. Той ще бъде един от малкото политици, които ще гледат церемонията на живо.

Организаторите минимализираха обикновено пищната церемония заради пандемичната ситуация. Само около 950 души ще бъдат на трибуните, включително първата дама на САЩ Джил Байдън, която пристигна в Токио още вчера. Противоепидемичните мерки принудиха и френския президент да намали делегацията си до минимум и той е придружен само от един министър.

Париж ще бъде домакин на следващото издание на летните игри през 2024 г., а срещите на Макрон в Токио ще предвиждат разговори с ръководителя на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Двудневното му пътуване ще включва и прием при император Нарухито преди церемонията по откриването и разговори в събота с премиера Йошихиде Суга. А за какво протестираха жители на Токио преди старта на Игрите вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички