Арманд Дуплантис не остави шансове на конкуренцията в овчарския скок на Олимпийските игри в Токио


Арманд Дуплантис не остави шансове на конкуренцията в овчарския скок на Олимпийските игри в Токио
Снимка: Getty Images

3959 0

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис оправда големите очаквания към себе си и с лекота спечели титлата в овчарския скок на Олимпийските игри в Токио.

В отсъствието на основния си конкурент - действащият световен шампион Сам Кендрикс от САЩ, който преди няколко дни даде положителна проба за коронавирус, Дуплантис нямаше проблеми да стигне до златния медал, преодолявайки 6.02 метра без нито един грешен опит.

След това Дуплантис реши да опита да подобри собствения си световен рекорд и вдигна летвата на 6.19, като при първия си опит бе много близо до успех, но бутна летвата с гърди при изтеглянето на ръцете. Следващите два опита на Мондо не бяха толкова добри и той приключи с 6.02 за олимпийската титла, която печели едва на 21 години.

Американецът Кристофър Нилсън спечели сребърния медал с 5.97, а шампионът от Игрите в Рио де Жанейро преди пет години Тиаго Браз от Бразилия завърши на трето място с 5.87. Олимпийският шампион от 2012 година Рено Лавийени имаше травма и завърши на осма позиция с 5.70.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички