Тихомир Иванов отпадна рано-рано от Олимпийските игри в Токио


Тихомир Иванов отпадна рано-рано от Олимпийските игри в Токио
Снимка: GettyImages

1783 0

След като звездата на Тихомир Иванов изгря именно на олимпийски игри, след като съвсем неочаквано влезе във финала на висок скок в Рио де Жанейро през 2016 година, сега лекоатлетът определено няма да запомни с добро участието си в Токио. 

Заминалият за Япония скачач, който се надяваше на финал, записа едва 1 успешен скок (на височина 2.17) и след това сбърка три пъти на 2.21 и остана назад в квалификацията за място на финала. Както е известно, най-добрите 12 се класират за финала, но Иванов ще остане далеч зад челниците. 

Тишо се представи далеч под собственото си ниво, като през сезона има записани 228 сантиметра на своята сметка. За съжаление, днес определено не беше неговият ден. 

Родният скачач започна уверено на височина 2.17, като беше един от 10-те, които преодоляха летвата от първия опит. Оттам нататък обаче последваха проблемите за Тихомир. 

При първия си опит на 2.21 метра той закачи летвата с тялото си, докато при втория изпълни по прецизен скок, но в последния момент закачи летвата и тя падна пред невярващия поглед на българина. 

По сходен начин протече и 3-ият му опит. Той успя да се засили добре, но не съумя да изнесе тялото си и отново закачи сериозно летвата - трета поредна грешка и отпадане за българина. 

По същото време и Мария Гроздева се прости с Токио 2020, а и сложи край на брилянтната си олимпийска кариера. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички