Станилия Стаменова: Решението ми да спра със спорта е окончателно


Станилия Стаменова: Решението ми да спра със спорта е окончателно
Снимка: Lap.bg

1999 0

Единствената ни представителка в кануто на Олимпиадата в Токио Станилия Стаменова завърши на 5-то място в своята 1/4-финална серия на 200 м и не успя да се класира за полуфиналите.

Българката заяви, че Игрите в Токио приключват със смесени чувства за нея, а това бе и последният старт в кариерата ѝ за България:

"Олимпийските игри в Токио приключиха за мен със смесени чувства. Това бе последната ми гонка за България. Много съм развълнувана. Бях болна и сега съм болна. Стигнах до това участие в Токио, а можеше и въобще да не участвам. Абсолютно решението ми да спра със спорта е окончателно", обяви тя.

"Предстоят ми други неща. Да бъда близо до семейството ми. 10 години правих каквото трябва, спях сама в хотелски стаи без да има с кой една дума да си кажа. Мисля, че постигнах доста. Бях първата жена кануистка в България. Само създавах параметрите на този спорт в България. Бих помагала на кану-каяка в България с каквото мога. През годините съм изградила много контакти в цял свят, с които също да съм полезна", каза още българката.

"Иска ми се да бъдат оптимистка за нашия спорт в България, но ще трябва да се променят някои неща, за да се тръгне в правилната посока", завърши Станилия Стаменова.

ТУК можете да прочетете повече за това как се развиха двата ѝ старта в днешния ден в Токио!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Ще умра, но няма да допусна гол

Историята на вратаря Сергей Перхун е една от най-трагичните в новата история на руския футбол. Украинският...

Реклама

Най-четени новини


виж всички