Станилия Стаменова опита всичко на 1/4-финала, но напусна Олимпийските игри в Токио


Станилия Стаменова опита всичко на 1/4-финала, но напусна Олимпийските игри в Токио
Снимка: Lap.bg

3667 0

Единствената ни представителка в кануто Станилия Стаменова завърши на 5-то място в своята четвъртфинална серия на 200 метра на Олимпиадата в Токио. Българката не успя да завърши сред първите две състезателки и така да се класира за 1/2-финалите, които ще се проведат утре (5 август).

33-годишната българка, за която това бе дебютно участие на олимпийски игри, успя да се класира трета в първия си старт в Токио и се наложи да мине през 1/4-финалите, за да търси място сред полуфиналистките, но съперничките ѝ се оказаха прекалено силни и тя завърши на почти две секунди след победителката с време от 48.939 секунди. По този начин Станилия напусна Олимпийските игри в японската столица.

СТАНИЛИЯ СТАМЕНОВА 1/4-финал

За да се класира на 1/2-финал българката трябваше да завърши сред първите две състезателки в тази серия. 

Тя не стартира по прекрасен начин и се движеше на 4-то място след първите 50 метра. Впоследствие изостана още повече и завърши на пета позиция в тази много силна четвъртфинална серия... Алена Наздрова от Беларус спечели тази серия с време 46.950!

ПЪРВИЯТ СТАРТ НА СТАНИЛИЯ СТАМЕНОВА

Световната шампионка от 2015 г. стартира в последната 5-та квалификационна група от 6 гребкини. Стартът ѝ бе прекрасен и в първите метри тя поведе с метър-два на своите конкурентки, от която най-младата бе с 6 години по-малка от нея!

До средата на 200-метровата отсечка Станилия се държаше сред първите 2 състезателки, но във втората половина на тази къса дистанция тя загуби от темпото си и остави първите две места, чрез които се получава директен билет за 1/2-финалите, на представителките на Полша и Унгария. 

Дорота Боровска (Полша) спечели тази серия с време 47.655. На второ място остана унгарката Кинчо Такаш с резултат 47.977. Трета с малко пред Станилия финишира молдовката Даниела Кочу с време 48.388.

Четвърта завърши Станилия Стаменова, която спря хронометрите на 48.477 секунди - точно половин секунда зад второто място, което щеше да я изпрати директно на 1/2-финал! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички