Първите думи на Стойка Кръстева след края на кариерата ѝ


Първите думи на Стойка Кръстева след края на кариерата ѝ
Снимка: Getty Images

2288 0

Само няколко седмици, след като донесе огромна радост на България чрез златния си медал на Олимпийските игри в Токио, стана ясно, че българската боксьорка Стойка Кръстева прекратява професионалната си кариера. 35-годишната Кръстева ще продължи като треньор.

Тя се отличи и с първи думи след новината, като призна, че се надява скоро да дойде "новата Стойка" и тя самата да допринесе за това. Ето какво още заяви в интервюто си за dsport:

"Имаше колебания в мен дали да взема това решение. Преценихме, че това е по-правилното. Това не значи спирам с бокса - оставам в залата, но като треньор. Смятаме, че това е правилното решение. Каквото мога ще предам на децата, с най-голямо удоволствие. Надявам се да дойде скоро новата Стойка и аз да допринеса за това. Аз се завърнах на ринга за Олимпийските игри. Единственото колебание бе участието на Световното първенство през декември. Това означаваше пълна концетнрация към предстоящото състезание и да обърна гръб на всички неща, с които се занимавам сега. Надявам се с каквото мога да допринеса за развитието на спорта" - започна тя.

"Искам да благодаря на всички във федерацията по бокс, на клубовете, състезателите и треньорите, които са ме подкрепяли в моята кариера. Имам много хубави емоции, последната бе олимпийската титла. Казвам край на кариерата си с много положителни емоции. Сега започва моята треньорска кариера.

Моето мото е, че трудът винаги се възнаграждава. Искам да покажа на децата, че дългите години труд сбъдват мечтите. Когато хората си подадат ръка, успяват да постигнат и най-големите мечти, които назад във времето са изглеждали нереалистично" - завърши Кръстева.

Самата Стойка Кръстева пък е признавала, че е имала толкова тежки тренировки през годините, че още на тях ѝ е идвало да се откаже (четете подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Спортът в цифри

Футболните рекорди, които могат да бъдат поставени през 2023 година

2023 година вече започна и обещава да бъде доста интересна. Годината може да бъде и запомняща се за футболисти...

Реклама
Най-четени новини

виж всички