Стойка Кръстева: Имало е тренировки, на които ми е идвало да се откажа


Стойка Кръстева: Имало е тренировки, на които ми е идвало да се откажа
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

747 0

Златната медалистка на България от Токио 2020 Стойка Кръстева призна, че по време на подготовката ѝ за Игрите е имало моменти, в които ѝ се е искало да се откаже. Въпреки това боксьорката се е мотивирала отново, за това ѝ е помогнал и нейният треньор Борислав Георгиев.

"Имало е тренировки, в които ми е идвало да се откажа, да поема по по-лекия път, но знам, че това не е правилно нито в спорта, нито в живота. Какво ще се случи занапред - със сигурност една почивка, която сме заслужили. Към момента искаме да се насладим на мига", коментира Кръстева пред БНТ.

Тя призова по-младите спортисти да вървят по нейния път. "Да се борят, да преследват мечтите си и да прославят България", призова Стойка.

"Трябва да увреш няколко пъти на тренировка, за да станеш безсмъртен на ринга, за да станеш по-силен. Тя е изключително силен характер. Аз я мотивирах с по няколко изречения, но тя никога не се предаде, никога не каза "не мога", допълни треньорът ѝ. А ето как той е надъхал боксьорката за победата във финала. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


От двете страни на "Дерби д'Италия": Кои футболисти играха за Интер и Ювентус?

"Дерби д'Италия" между Интер и Ювентус е най-чаканият мач от феновете на Серия А. За 242-ри път двата гранда...

Реклама

Най-четени новини


виж всички