Празненствата в България не спират: Петрич посрещна емоционално героите си от Олимпийските игри


Празненствата в България не спират: Петрич посрещна емоционално героите си от Олимпийските игри
Снимка: Getty Images

1653 0

Петрич посрещна с много емоции местните си герои от Олимпийските игри в Токио 2020 – бронзовата медалистка Евелина Николова и селекционера на женския национален отбор Петър Касабов, а на тържеството присъства и Мирослав Гочев, личен треньор на нашата призьорка.

Тримата бяха бурно аплодирани със ставане на крака от стотици техни почитатели на церемония в градския парк.

"Това е родното ми място, тук за първи път влязох в залата, тук за първи път дадох частичка от себе си на борбата и се радвам, че успях да донеса частичка от олимпийските медали в нашия прекрасен южен град", каза Евелина Николова и добави:

"Преживях много, запознах се с много хора. Всеки ми даде частичка от себе си, всеки ми даде урок, който научих с времето, и този път ме изгради като човек, който съм сега. А когато хората с насълзени очи ме поздравяват за цялата емоция, която са изживели с мен, а децата ми казват: "Искам да бъда като теб". Ето тези моменти осмислят пътя, по който вървя"".

"Много съм щастлив за това топло посрещане, че мога да бъда на тази церемония и че съм дал повод на всички петричани да се радват", заяви селекционерът Петър Касабов.

В знак на признателност и благодарност към двамата, кметът на община Петрич Димитър Бръчков им връчи почетния знак на града, а феновете им пожелаха злато за следващите Олимпийски игри в Париж 2024.

А ето как Плевен посрещна преди дни "златните" Ивет Горанова и Стойка Кръстева!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички