Потвърдено: Стойка Кръстева прекрати професионалната си боксова кариера


Потвърдено: Стойка Кръстева прекрати професионалната си боксова кариера
Снимка: Getty Images

9798 0

Една от българките, които донесоха огромна радост на страната ни преди няколко седмици по време на Олимпийските игри в Токио - Стойка Кръстева, официално потвърди информацията, че прекратява своята професионална кариера.

Непосредствено след най-големия успех в кариерата си - златото от Токио 2020, 35-годишната вече бивша състезателка по бокс вярва, че е дошло времето да каже "достатъчно". Тя ще продължи със заниманията си като треньор.

Съществуваше вариант тя да участва на предстоящото Световно първенство през декември, но самата Кръстева призна, че е закъсняла със старта на подготовката. В кариерата си Стойка има две спечелени европейски титли, както и два сребърни медала от световни първенства.

"Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата.

Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си" - заяви Стойка Кръстева.

Тя вече води занимания с около 100 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там и ще продължат работата си.

"Българска федерация бокс благодари на Стойка Кръстева за всичко, което направи на ринга през годините. Сигурни сме, че тя ще продължи да носи радост и гордост за България, вече в ролята на треньор, като тепърва нейните кадри ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава успех на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я подкрепя, така, както го е правила и досега" - написаха от родната федерация по бокс.

Самата Стойка Кръстева пък е признавала, че е имала толкова тежки тренировки през годините, че още на тях ѝ е идвало да се откаже (четете подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички