Боксова лекция! Стойка Кръстева ще има шанс да позлати България!


Боксова лекция! Стойка Кръстева ще има шанс да позлати България!
Снимка: Getty Images

13715 0

Стойка Кръстева смаза японката Цукими Намики на 1/2-финала на Олимпиадата в Токио и си осигури мач за олимпийската титла срещу туркинята Бусе Наз Чакироглу. Финалът на боксовия турнир ще бъде на 7 август от 8:15ч. българско време!

Въпреки че японката Намики започна много активно 1/2-финала, Стойка Кръстева бързо я респектира с играта си и не срещна никакви проблеми да се класира за големия финал.

С единодушно съдийско решение (5:0 гласа) Стойка Кръстева надделя над Цукими Намики, която до този момент бе перфектна в Токио и бе спечелила всичките си срещи с по 5:0 съдийски гласа.

Родната боксьорка за пореден път показа, че е много добре тактически и физически подготвена и се справи отлично с обратния гард на японката. С победата си от днес Стойка си осигури минимум сребърен медал от Игрите, но цяла България ще се надява тя да продължи чудесното си представяне и да позлати страната ни в събота сутрин!

ПЪРВИ РУНД

Японката опита бърза атака в началото, но загуби равновесие и падна на земята. Тя играеше с обратен гард, но Стойка бе малко по-висока от нея. Българката добре контрираше налитанията на Намики в първата половина от рунда. Минута преди гонга Стойка вкара два-три добри удари в главата на японката, която бе доста подвижна. Частта завърши по добър начин за нашето момиче и тя бе по-активната боксьорка. Четирима от съдиите дадоха предимство за българката в първия рунд.

ВТОРИ РУНД

Стойка Кръстева запази самообладание след спечеления първи рунд и продължи да играе своята игра. Японката вкара десен удар, а след това за трети път от началото тръгна да пада на земята, загубила равновесие. 50 секунди преди края българката вкара ляв и десен в главата на Намики. За съжаление секунди преди края тя инкасира два тежки удара, но този път и 5-мата съдии дадоха рунда на Стойка!

ТРЕТИ РУНД

Японката нямаше какво да губи и тръгна на атаки още от началото - Стойка обаче се пазеше прекрасно и държеше дистанция. Последваха 3 поредни майсторски крошета в главата на Намики и вече бе ясно - няма какво да спре Кръстева. Тя доигра срещата в отлично настроение и с още няколко удара си подпечата ФИНАЛА В ТОКИО!

ПРЕДИ МАЧА

Родната боксьорка вече осигури втори медал от Игрите на България, но днес ще стане ясно дали той ще бъде бронзов или Стойка Кръстева ще има шанса да позлати България, класирайки се за финала.

Как се разви Олимпиадата за нея?

На 1/16-финалите Стойка Кръстева победи виетнамката Ти Там Нгуен Вие със съдийско решение (3:2) и премина към фазата на осминафиналите (подробности за победата срещу Нгуен можете да прочетете тук).

На 1/8-финалите българката разпиля Виржиния Фукс от САЩ с пълно съдийско единодушие (5:0) и си осигури мач срещу силна китайки (тук можете да прочетете подробности за победата срещу Фукс).

На четвърфиналната фаза Стойка се изправи срещу Юан Чанг от Китай и след много добре проведен мач си осигури 1/2-финал в Токио и минимум бронзов медал от Олимпиадата! (как Кръстева надигра убедително китайката - четете тук).

ФИНАЛЪТ в категория до 51кг е насрочен за 8:15ч. българско време в събота (7 август) сутрин!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички