Убедително: Стойка Кръстева разпиля американка и е на 1/4-финал в Токио


Убедително: Стойка Кръстева разпиля американка и е на 1/4-финал в Токио
Снимка: Getty Images

6037 0

Стойка Кръстева нямаше абсолютно никакви проблеми в 1/8-финалната си среща на турнира по бокс на Олимпийските игри в Токио. Българката надделя с 5:0 съдийски гласа срещу американката Виржиния Фукс и така се класира на 1/4-финал на Игрите.

През всичките 9 минути Стойка бе по-добрата боксьорка в ринга и напълно заслужено се класира за следващата фаза. Тя умело пазеше дистанция от противничката си, а когато се налагаше вкарваше сериозни удари в главата ѝ. Отделно от това, българката бе много по-свежа физически!

Ето и как се разви мачът:

РУНД 1: 

В първата една минута двете боксьорки се проучваха, но Стойка първа вкара хубаво дясно кроше, а след това и ляв прав. Малко след това реферът предупреди българката, че прекалено много навежда главата си. Първият рунд бе като цяло равностоен, а с 3:2 съдийски гласа той отиде на сметката на Стойка Кръстева!

РУНД 2:

Американката започна много агресивно втория рунд, но Стойка са пазеше добре. В средата на рунда българката нанесе добър удар в главата на Фукс, а след това успя да спре контраатаката ѝ. Секунди преди изтичането на времето Стойка нацели много добре брадата на американката, която отговори с десен прав след това. Съдиите бяха почти единодушни - вторият рунд също беше за българката.

РУНД 3:

Фукс се опита да влезе в близък бой, но Стойка Кръстева добре запазваше дистанция. Нашата боксьорка бе много по-свежа, а това си личеше и по движението и на ринга. В края на рунда Стойка избегна по страхотен начин атака на Фукс със стъпка встрани.

СЪДИЙСКО РЕШЕНИЕ:

Пълно съдийско единодушие - 5:0 гласа в полза на Стойка Кръстева и тя е на 1/4-финал!!!

ПРЕДИ МАЧА

В първия кръг Стойка Кръстева победи виетнамката Ти Там Нгуйен с 3:2 съдийски гласа - 29-28, 29-28, 29-28, 27-30, 28-29.

Днес тя ще мери сили с Вирджиния Фукс от САЩ на осминафиналите в категория до 51 килограма. Българката добре познава своята противничка, след като на 1/2-финалите на Купа "Странджа" по-рано през тази година я победи с 4:1 съдийски гласа, а впоследствие спечели и златния медал в турнира.

Ако победи днес, Кръстева ще се срещне на 1/4-финалите с поставената под №2 в схемата Юан Чан от Китай или Чарли Дейвисън от Великобритания!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички