Стойка Кръстева ошамари Юан Чанг и осигури втори медал за България на Олимпийските игри


Стойка Кръстева ошамари Юан Чанг и осигури втори медал за България на Олимпийските игри
Снимка: Lap.bg

16614 0

Стойка Кръстева си осигури медал на Олимпийските игри в Токио! В категория до 51 кг в бокса българката спечели категорично срещу Юан Чанг с 4:1 съдийски гласа. Кръстева доминираше и в трите рунда и показа бокс от изключителна класа, като не остави никакъв шанс на своята съперничка.

Още в първия рунд Стойка намери своя ритъм и нанесе опасни удари на съперничката. Добрата игра в защита и умелите контраатаки позволиха на българката да вземе първия рунд с 4:1 съдийски гласа. Във втория Кръстева продължи доминацията си и Чанг нямаше как да намери отново своя стил. В третия рунд българката спести сили и спазваше дистанцията, като китайката не успя да направи нищо по-опасно.

Така Стойка Кръстева ще се срещне с представителката на домакините Цукими Намики. Намики се справи в 1/4-финалите с колумбийката Ингрид Валенсия и си осигури най-малко бронзов медал.

ПЪРВИ РУНД

Стойка започна с два десни прави удара, китайката успя да нанесе късо дясно кроше. Кръстева не пропусна веднага да отвърне, след което направи серия с хубав десен прав намери главата на китайката. Чанг направи два непозволени удара, за да наруши ритъма на Стойка. Българката продължи да е по-активна и да се възползва да направи контраатаки. Чанг направи няколко опасни влизания, но Кръстева успя да избегне заплахата.

Съвсем резонно съдиите отсъдиха рунда с 4:1 гласа в полза на Кръстева.

ВТОРИ РУНД

Чанг опита да натисне в първите секунди на втория рунд, но Кръстева се възползва да удари с контраатака. Стойка продължи да играе комбинативно и се възползва от неточностите в защитата на Чанг с още няколко силни удара. С още един хубав десен прав тя затвърди доминацията си в първата половина на рунда. Българката се защитаваше добре, като тактиката ѝ сработи и тя почти не допусна контраатаки от китайката. В последните секунди Кръстева нанесе още едно дясно кроше и ляв прав.

Отново 4 от съдиите отсъдиха рунда в полза на Кръстева!

ТРЕТИ РУНД

Китайката опита да играе по-агресивно в последния рунд. Кръстева обаче добре спазваше дистанцията, за да не хаби излишно енергия. Безопасната стратегия даде възможност и за добри контраатаки, които разколебаха Чанг и нарушиха нейния ритъм. Кръстева усети превъзходството си и продължи да се защитава умело в самия край на двубоя.

ПРЕДИ МАЧА

Стойка Кръстева победи в първия си мач виетнамката Ти Там Нгуен с 3:2 съдийски гласа, а на 1/8-финалите разби една от фаворитките в турнира Вирджиния Фукс от САЩ с 5:0 съдийски гласа.

24-годишната Юан Чанг нямаше проблеми в мача си срещу Чарли-Сиан Дейвисън и спечели с единодушно съдийско решение. Тя е шампионка от Азиатските игри в Индонезия през 2018 г. и освен това има злато от Младежките Олимпийски игри през 2014 г.

На световното първенство в Ню Делхи Чанг достигна 1/4-финалите, а освен това има трето място на първенството на Азия в Банкок през 2019 г. Същата година печели международния боксов турнир в Тайланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички