Неприятно: Стефка Костадинова се контузи и няма да пътува с българските олимпийци в Токио


Неприятно: Стефка Костадинова се контузи и няма да пътува с българските олимпийци в Токио
Снимка: БГНЕС

1278 0

Само 4 дена преди откриването на Олимпийските игри в Токио родните ни спортисти получиха неприятната новина, че президентът на Българския олимпийски комитет няма да може да пътува до японската столица с тях.

Рекордьорката в скока на височина Стефка Костадинова е получила травма тази сутрин по време на редовния си крос, а след преглед при доктор Тони Георгиев се е оказало, че е с разкъсана вътрешна странична връзка на коляното на десния крак. 

"По време на редовния крос стъпих накриво, усетих остра болка в коляното, а контузията се оказа сериозна. След прегледа се наложи днес да отменя пътуването си до Токио. Съжалявам, че точно сега ме сполетя подобно нещо, но стискам палци и подкрепям всячески нашите олимпийци. Желая на всички най-вече да са здрави, да носят с чест и гордост българските екипи и да постигнат своя максимум на Игрите. Вярвам, че в Токио ще чуем българския химн и ще видим националния флаг най-високо", е бил коментарът на Стефка Костадинова.

На този етап операция няма да бъде необходима, но президентът на БОК ще трябва да премине през няколкоседмична рехабилитация.

А кога ще започне българското участие на Игрите в Токио - можете да научите в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички