Ивет Горанова за олимпийското злато: Това ми беше най-голямата цел в живота!


Ивет Горанова за олимпийското злато: Това ми беше най-голямата цел в живота!
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

3933 0

Олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова сподели първите си впечатления след завоюваното злато на Олимпийските игри в Токио. Тя заяви, че това е било най-голямата ѝ цел в живота, но вече мисли за Световното първенство през ноември, където също иска да спечели злато.

"Не мога да опиша какво усетих на награждаването - краката ми трепереха, не можех да контролирам емоциите си. Незабравимо преживяване! Сега е моментът да празнуваме за медала. Ние го направихме, ние успяхме. Толкова години, толкова лишения... и накрая сме на върха", започна Ивет.

"Много труд, много емоции преживях. Постоянно се опитвах да съм на върха и да не обръщам внимание на всякакви негативни енергии. Това ми беше най-голямата цел в живота и аз успях да я постигна. През ноември предстои Световно първенство - отиваме за златото и там.

Какво бих казала на песимистите за българското участие в Токио? Мога да им кажа само, че не са прави, да подкрепят малко повече българския спорт, да подкрепят нашите усилия... Мисля, че всеки от българския отбор е дошъл за златото.

Какво бих казала на треньора ми? Единствено мога да му благодаря. Ако не беше той, това нямаше да се случи", каза Горанова, която не пропусна да благодари и на мотивационния си треньор, Българска федерация по карате и Българския олимпийски комитет.

Нейният треньор от своя страна заяви, че е много щастлив. "Искам да благодаря на Ивет, с нея минахме едно невероятно приключение. Всичко си заслужаваше - всичките усилия, всичките лишения. Аз съм ѝ казал, че трябва да стане световна и европейска шампионка. Тези две титли ѝ липсват - чак тогава може да мисли за отказване", каза треньорът на Ивет.

КОЯ Е ИВЕТ ГОРАНОВА - МОМИЧЕТО, КОЕТО ДОНЕСЕ ОЛИМПИЙСКО ЗЛАТО НА БЪЛГАРИЯ

ИВЕТ ГОРАНОВА С ПЪРВИ И ЕМОЦИОНАЛНИ ДУМИ СЛЕД ЗЛАТОТО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички