Ивет Горанова: Искам да покоря всеки един връх - европейския и световния


Ивет Горанова: Искам да покоря всеки един връх - европейския и световния
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

1394 0

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова говори пред БНТ след завръщането си от Игрите в Токио. След като завоюва олимпийското злато, Горанова се цели в Световното първенство, което ще е през ноември.

"Искам да покоря всеки един връх - европейския и световния. Тогава може да се каже, че си легенда в този спорт. Като гледах Антоанета и Тайбе как печелят медалите и как се радват, усетих тяхната позитивна енергия и подкрепа", коментира Горанова.

Шампионката даде и съвет към всеки, който би искал да се захване с карате: "Пътят му няма да е лесен, да се подготви за много предизвикателства, много трудни моменти, в които ще иска да се откаже. Това е моментът, в който трябва да се върнеш двойно по-силен и да дадеш не 100, а 150%, за да може всичко да ти се отплати", каза Ивет.

Треньорът на Горанова Александър Ленков добави, че най-трудният момент е бил в последния ден преди състезанието в Токио. "Имахме тренировка, където това напрежение се усети. Трябваше да разговаряме, да се успокоим и да повярваме. На следващия ден Ивет беше съвсем друг човек, доминираше над противниците си, заслужено ги надигра и беше шампион", каза Александър Ленков.

Вижте и колко струва всеки български медал от Игрите в Токио.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички