Ина Ананиева: Имаме най-силния ансамбъл в света, 5 г. сме по-добри от Русия


Ина Ананиева: Имаме най-силния ансамбъл в света, 5 г. сме по-добри от Русия
Снимка: Иван Йочев

23025 0

Бившата треньорка на българския ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева направи коментар за триумфа на златните момичета на Олимпийските игри в Токио. Тя нанесе пореден шамар върху самочувствието на руския ансамбъл, който за първи път от две десетилетия изпусна олимпийското злато и остана втори в японската столица.

"Цената на този успех е много труд, постоянство, много нерви, компромиси, лишения. Тези момичета не са по-добри от рускините само на тази Олимпиада, те пет години подред бяха по-добри от тях на всяко едно първенство. Това е най-силният отбор в света, няколко пъти им се изплъзваше световната титла и бяха ощетявани. Но накрая, на най-големия форум, те се извоюваха златото", заяви Ананиева пред БНТ.

"Русия е много силна в художествената гимнастика и имат традиции, но през този олимпийски цикъл българките бяха по-добри. Имаме си най-добрия отбор и треньор в света по художествена гимнастика. Всички отбори допринасяха оценката за трудност да е по-висока с нови елементи и нови рискове. Мисля, че ние спечелихме с чистотата на изпълнението ни. Няма хаос, а има отборна игра и идея в съчетанието", допълни треньорката.

"Много сме щастливи всички! Аз все още не мога да повярвам какво направиха момичетата ни. Наистина огромен успех! Шест медала отдавна не сме имали на Олимпийски игри", завърши Ананиева, която на предишната олимпиада - в Рио през 2016 година, изведе ансамбъла ни до бронзовите отличия. А ето колко ще получат гимнастичките ни за своето отличие в Япония. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички