Финалът на Йосиф Миладинов по ТВ: Къде да гледаме плуването му на Олимпийските игри?


Финалът на Йосиф Миладинов по ТВ: Къде да гледаме плуването му на Олимпийските игри?
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

5923 0

След пауза от 33 години българското плуване отново има представител във финал в дисциплина от олимпийските игри. Това е Йосиф Миладинов, който стори немислимото и се превърна във финалист на 100 метра бътерфлай и ще плува в заключителното състезание, което разпределя медалите. 

За последно България имаше представител във финал през 1988 година на Олимпийските игри в Сеул. Тогава Таня Богомилова и Антоанета Френкева влязоха във финалите на 100 метра бруст (Таня спечели злато, а Тони - сребро) и 200 метра бруст (бронз за Френкева и 4-о място за Богомилова). Оттогава насам плуването бележи сериозен спад, но пък Миладинов демонстрира, че традициите в спорта не са забравени. 

18-годишният младок от Пловдив е първият представител при мъжете, който ще плува на финал в олимпийския басейн. Досегашното най-добро постижение беше дело на Георги Михалев, който завърши на 9-о място на 200 метра гръб в Сеул. Миладинов вече подобри това постижение, като най-ниското място, което може да заеме в своята дисциплина, е 8-о. 

В последните дни БНТ отнесе много критики за това, че не излъчва участията на всички български спортисти, но финалът в плуването е част от програмата на "националната телевизия". БНТ1 ще излъчи плуването на Миладинов, както и цялата ранна програма в този спорт (ЕТО КАК СЕ РАЗВИ ПЛУВАНЕТО НА ЙОСИФ МИЛАДИНОВ).

Другата телевизия, на която можем да разчитаме, е "Евроспорт 1", като носителят на правата за излъчване в Европа също ще покаже плуването на родния представител. (ЕТО КАК СЕ РАЗВИ ПЛУВАНЕТО НА ЙОСИФ МИЛАДИНОВ)

Финалът е първи за деня и е от 04:30 часа българско време, като може да следите както него, така и всички участия на българите на Олимпийските игри НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички