Рекордно класиране на Йосиф Миладинов на Олимпийските игри в Токио!


Рекордно класиране на Йосиф Миладинов на Олимпийските игри в Токио!
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

22068 0

18-годишният български плувец Йосиф Миладинов постави рекорд за най-предно класиране в мъжкото плуване на олимпийски игри в историята на България.

Родният талант завърши на 8-о място във финала на 100 метра бътерфлай, като за съжаление записа най-слабото си плуване в дисциплината и не успя да се пребори за по-предно класиране, въпреки че първите му 50 метра бяха по-добри от тези, които демонстрира в сериите и в полуфиналите. 

В крайна сметка, той записа 51.49 във финала, което беше с над 2 десети по-бавно от времето му в сериите (51.28). В полуфиналите пловдивчанинът спря часовниците на 51.06. 

Самият той призна, че не се е чувствал никак добре физически и остана крайно недоволен от плуването си (коментарът и извинението на Миладинов след финала четете тук).

Въпреки това Олимпийските игри в Токио ще останат в историята (засега) като най-силното представяне при мъжете за България, като досегашното най-предно класиране беше 9-о място (на Игрите в Сеул).

РАЗВОЙ НА ФИНАЛА НА ЙОСИФ МИЛАДИНОВ

Дресел се отчете с най-агресивен старт, а Миладинов успя да започне по-добре в сравнение с полуфиналите и обърна на 7-о място с време 24.09 - най-доброто му до момента в турнира.

Във вторите 50 метра Миладинов обаче изостана от съперниците си. В последните 20 метра той се опита да навакса, но нямаше сили и в крайна сметка остана на 8-о място във финала (51.49). Това, за съжаление, се оказа и най-бавното му плуване на Игрите. 

В същото време Кайл Дресел направи феноменално плуване и счупи световния рекорд, след като в полуфиналите счупи и олимпийския такъв. Той закова часовника на 49.45 и трудно, но успешно изпревари Крищоф Милак, който също падна под 50 секунди - 49.68 секунди (европейски рекорд). С брон остана Ное Понти. 

ПРЕДИ СТАРТА

Миладинов вече изуми с представянето си и се превърна в първия български плувец при мъжете, който ще плува на финал на олимпийски игри. Последните родни представители на тази фаза от най-престижното спортно събитие са Таня Богомилова и Антоанета Френкева от Сеул 1988.

Георги Михалев пък е българският плувец, който до този момент държеше рекорда за най-предно класиране на олимпийски игри от страната. Той завърши на 9-о място на 200 метра гръб, отново в Сеул през 1988 година. Йосиф Миладинов обаче вече си гарантира, че ще подобри това постижение, след като не може да се класира по-ниско от 8-ото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички