Феноменална Антоанета Костадинова спечели квалификацията на 25 метра пистолет


Феноменална Антоанета Костадинова спечели квалификацията на 25 метра пистолет
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

4193 0

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио на 10 метра пистолет - Антоанета Костадинова, направи феноменална стрелба във втория кръг на квалификацията на 25 метра пистолет и с изумителна прецизност в "бързото" стреляне спечели квалификацията и натрупа сериозно самочувствие преди финала след няколко часа! 

Антоанета Костадинова стартира в последната група за деня, след като в предходния ден се класира на 3-о място по прецизност. В "скоростта" обаче тя беше най-добра от лидерките, след като записа брутален резултат - 98 в първия рунд, 100 във втория и 99 в третия! 

Това ще е втори пореден финал за сребърната ни медалистка на Олимпийските игри в Токио, както и втори пореден финал в дисциплината, след като тя финишира на 8-о място на 25 метра пистолет в Рио де Жанейро. 

Зад нея остана Виталина Бацарашкина, срещу която си оспорваше златото в 10-те метра. Венекамп остана 3-а. Ана Коракаки, която беше 2-а след първата дисциплина, остана 4-а, а Мария Гроздева отпадна от надпреварата (подробности в линка). 

Финалът е в 08:00 часа българско време и може да следите представянето на Антоанета Костадинова НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Печалният художник на съветския футбол

Една от най-ярките, но същевременно и най-тъжни истории в съветския футбол безспорно е тази на Фьодор Черенков....

Реклама

Най-четени новини


виж всички