Диана Петкова завърши последна в серията си на 100 метра бруст


Диана Петкова завърши последна в серията си на 100 метра бруст
Снимка: Getty Images/Guliver

3231 0

Плувкинята Диана Петкова стартира участието си на Олимпийските игри в Токио. В сериите на 100 метра бруст Петкова завърши на последното осмо място с време 1:10:61 . Първа в серия номер 3 завърши Котряна Тетревкова от Литва с време 1.06.82.

Българката направи лош старт и мина доста късно на обръщането, като впоследствие Петкова нямаше достатъчно сили в самия край на състезанието и изостана значително от своите конкурентки.

Стоте метра бруст не са коронна дисциплина на Петкова, като тя ще се надява на по-добро класиране в понеделник, когато ще се състезава на 200 метра съчетано. Серията на българката пък се оказа доста слаба, като завършилата на първо място в нея Тетревкова даде петнадесето време.

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО

21-годишната Диана Петкова трябва да намери място сред 16-те най-добри времена, за да се класира в полуфиналите. Тя влезе в серията с най-слабо време - 1:08.06. Българката ще ев осми коридор.

За фаворитка е смятана белгийката Фани Леклайс, която ще е в коридор номер 5. Тя влиза с време от 1.06.97 мин. В тази квалификация са още Котряна Тетеревкова от Литва, Анна Еленд от Германия, Хулия Себастиан от Аржентина, нидерландката Тес Шоутен, Алия Аткинсън от Ямайка и мексиканката Бианка Родригес Вилянуева.

В дисциплината предстоят общо 6 серии, което означава, че Петкова трябва да се стреми към първите две места, ако желае да има по-големи шансове да си осигури участие в полуфиналите. Тя ще се състезава също и на 200 метра съчетано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички