Боксьорът Даниел Асенов се прибра в България и заговори като Кубрат Пулев


Боксьорът Даниел Асенов се прибра в България и заговори като Кубрат Пулев
Снимка: Lap.bg

8488 0

Даниел Асенов - Тайсъна се прибра в България, след като загуби от европейския шампион Габриел Ескобар Маскунано с 1:4 съдийски гласа и отпадна от Игрите в Токио. Ето какво сподели той пред журналисти на Летище "София":

"Всичко поотмина и поотшумя. Ще започнем отново тренировъчния процес, очаква ме световно първенство. Нормално е да съм афектиран от случилото се. Имах нужда от почивка, сега започваме наново. Положителни неща никога няма да извлечем, тъй като нашият спорт е доста особен. Бях добре подготвен физически и психически. Съдиите просто не ни оставиха избор от средата на втория рунд, след като видяха резултата от него. След това нямах друга алтернатива освен да се хвърля малко по-хаотично и да надделея физически. Може би трябваше да започна по-хладнокръвно, но имаше напрежение. В крайна сметка това са Олимпийски игри, не е републиканско първенство", заяви той.

"Всеки гледа в мен и трябва да се докажа. Опитах се да защитя честта на България, съжалявам, че разочаровах много хора. Загубата си е загуба. Както казва Кубрат Пулев - "Продължаваме напред". Забравяме за миналото и продължаваме към нови успехи. Вярвам, че ще настъпят", допълни Асенов, след което коментира и представянето на Стойка Кръстева, която се класира на 1/2-финал и на 100% ще спечели втори медал за България:

"Аз съм сигурен в нея, тя е много трудолюбива и се е доказала през годините не само като човек, но и като спортист. Аз вярвам, че тя може да стигне до финала и да завоюва златния медал. Силно се надявам".

Ето как президентът на Българската федерация по бокс коментира шансовете на Стойка за златен медал от Токио!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички