Даниел Асенов с ново интервю след загубата в Токио: Съдиите ми казаха да си гледам работата


Даниел Асенов с ново интервю след загубата в Токио: Съдиите ми казаха да си гледам работата
Снимка: Lap.bg

7050 0

Българския боксьор Даниел Асенов даде ново интервю пред "24 часа" след загубата си на 1/8-финалите на Олимпиадата в Токио. Той бе крайно разочарован от съдиите и заяви, че ще му е трудно да намери мотивация да продължи да се състезава:

"Доста усилия, доста мъки, доста лишения преминах, но нашият спорт е малко неблагодарен. Тренираш, тренираш, тренираш и накрая петимата съдии отстрани на ринга могат да ти кажат: "Гледай си работата". И трудът ти отива напразно. Точно това ми казаха съдиите сега - "Гледай си работата". Вие бяхте тук и видяхте сами", заяви той.

"Разочарован съм за пореден път. То е очеизвадно. Човек, който не разбира от бокс, може смело да каже, че моите удари бяха много по-точни. Бях много по-активен, през цялото време аз водех двубоя. Да, получавах удари, но повечето от тях бяха по ръцете. Може би от треньорския му щаб викаха повече и съдиите явно бяха пристрастни", убеден е Тайсъна.

"В началото, докато преценя, докато намеря дистанцията, той беше по-активен, но знаете, че заради пандемията нямахме много спаринг-партньори, нямаше такъв тренировъчен процес. Но в по-добра форма не съм се чувствал никога", призна българинът.

"Много се демотивирам, когато губя такива битки. Битки, в които съм давал всичко от себе си, в които съм показал, че съм по-добрият всячески, и да си тръгна от ринга като загубил. Това ме демотивира. Не знам какъв бокс търсят, не знам какво да дам аз. Искат динамичен бокс, да има повече удари. Даваме го, осигуряваме го, но същевременно никой не прави забележка, че той ме държи през цялото време, никой не прави забележка, че ме удари три-четири пъти с глава, когато се навеждаше. Това никой не го вижда. Не знам. Нямам думи. Аз тренирам повече от 15 години, раздавам се. От 2010 година съм състезател в националния отбор. Не знам какво да дам, не знам какво очакват, не знам докъде ще стигне този спорт. Не знам дали ще намеря мотивация. Силно съм разочарован. Знам, че дадох всичко от себе си. Каквото се искаше от мен, го дадох. За секунда не спрях да се раздавам", откровен бе Даниел Асенов.

"Съжалявам, че разочаровах много хора, които имаха надежди в мен за българския бокс при мъжете. Съжалявам, че ги разочаровах, но аз мога да кажа, че дадох всичко от себе си. Много хора ме подкрепяха, много хора ми пожелаха успех. Затова съжалявам. Съдиите не предпочетоха мен, въпреки че в този мач бях убедителен", завърши коментара си родният боксьор.

Повече за загубата му на 1/8-финалите в Токио можете да прочетете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Печалният художник на съветския футбол

Една от най-ярките, но същевременно и най-тъжни истории в съветския футбол безспорно е тази на Фьодор Черенков....

Реклама

Най-четени новини


виж всички