Антоанета Костадинова с почти перфектен старт на 25 метра пистолет в Токио


Антоанета Костадинова с почти перфектен старт на 25 метра пистолет в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

18695 0

Единствената ни олимпийска медалистка (до момента) на Игрите в Токио - Антоанета Костадинова, записа много силен старт в дисциплината 25 метра пистолет в спортната стрелба, само няколко дни след завоювания сребърен медал на 10 метра въздушен пистолет. 

На старта на квалификацията за финала в дисциплината "прецизност" тя записа общо 293 точки (9.767 среден резултат), което ѝ отреди позиция №3 преди стрелбите на състезателките в последната серия за деня. Най-силна беше първата ѝ стрелба, при която прати 8 от стрелбите си в "десетката". Тя повтори постижението и при третия рунд, докато във втория записа резултат от 97. 

За съжаление, с далеч по-малки шансове е двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, която направи сериозни грешки при първия рунд на стрелбата (едва 94 точки) и, въпреки че възстанови точността си, засега е далеч от топ 8 в дисциплината (подробности за представянето на Гроздева четете тук). 

Състезанието продължава на 30-и юни отново в 03:00 часа българско време с втората част от квалификацията - бърза стрелба. Финалът в дисциплината е в 7 сутринта българско време. 

Представянето на Антоанета Костадинова в квалификацията на 25 метра пистолет (прецизност) 

Първият рунд на Костадинова беше почти перфектен, като само два от 10-те ѝ изстрела не срещнаха 10 точки. Така тя записа резултат от 98 и се изстреля до 3-ото място в квалификацията във временното класиране със среден резултат 9.800. 

Малко по-слабо представяне записа олимпийската ни медалистка при втория рунд от 10 стрелби, но продължи да се движи с лидерите, след като изпрати 3 "патрона" в "деветката", а останалите попаднаха в кръга с най-голяма трудност - 97 точки и среден резултат от 9.750 след втория рунд. 

Тя не допусна отпускане в заключителната фаза на дисциплината "прецизност", като записа същия резултат като при първия рунд на стрелбата - 98 точки. 

Така тя завърши първата част на квалификацията със среден резултат 9.767, което ѝ отреди 3-о място след 3 изминали серии. Пред нея останаха само Зорана Арунович и Ана Коракаки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички