Мария Гроздева започна трудно на 25 метра пистолет и е далеч от финала


Мария Гроздева започна трудно на 25 метра пистолет и е далеч от финала
Снимка: Lap.bg/Любомир Асенов

5886 0

Мария Гроздева премина през първия рунд на квалификацията на 25 метра пистолет на Олимпийските игри в Токио, като определено не записа най-добрия резултат в дисциплината "прецизност", но квалификацията продължава и в утрешния ден с "бърза стрелба".

Бившата олимпийска шампионка в дисциплината започна слабо в първия рунд и записа втори най-слаб резултат в серията си (94 точки). Тя все пак "отговори" с отлични 98 точки, но при последния рунд от 10 изстрела отново занижи представянето си и регистрира 96 точки. 

По този начин тя записа общ резултат от 288 точки (9.600 осреднен резултат), с което остана на 22-ро място след този първи етап. За финала се класират дамите, достигнали до топ 8 в квалификацията след двете дисциплини. 

Следващата част от квалификацията е бърза стрелба и ще се проведе на 30-и юли в 03:00 часа българско време. 

Ето какво предстои на българските спортисти в Токио днес

Представянето на Мария Гроздева в квалификациите на 25 метра пистолет (прецизност)

Мария Гроздева беше част от първата серия в квалификацията за прецизност и определено не започна добре. Тя регистрира само две десетки в първите си 7 изстрела и дори записа 8-ца. Все пак с три поредени "десетки" в последните 3 опита не позволи разликата да стане недостижима, но резултатът и беше вторият най-слаб сред 10-те участнички в серията. 

Далеч по-добре за нея започна втория рунд, в който откри с 4 изстрела в зоната с най-висока трудност и една 9-ка. При следващите 5 изстрела тя повтори изпълнението и записа далеч по-добър рунд №2, но остана далеч от челните места (резултат от 98, който беше сред най-добрите в рунда). 

В решаващия трети рунд Гроздева откри с 3 изстрела в 9-ката и 2 изстрела в 10-ката, но все пак финишира сравнително силно - с 4 "десетки" и "деветка" в последния си изстрел за деня. 

По този начин тя завърши едва на 6-о място в сесията си с общо 288 точки и среден резултат от 9.600. №1 в серията беше Зорана Арунович, която прати едва 4 изстрела извън "десетката" и завърши с 296 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички