Златан близо до безсмъртието на Евро 2016, пътят му почна от България...


Златан близо до безсмъртието на Евро 2016, пътят му почна от България...
Снимка: Getty Images

1760 0

Суперзвездата на Швеция Златан Ибрахимович бе с основен принос за равенството на "трите корони" 1:1 срещу Ейре на старта на битката в Група Е на Евро 2016.

Нападателят, който най-вероятно ще заиграе в Манчестър Юнайтед, отправи острото центриране в 71-ата минута, което доведе до автогола на Киарън Кларк.

Ибрахимович обаче не записа гол на сметката си и засега не успява да влезе в историята като първият футболист с попадения на четири европейски първенства. Ибракадабра за първи път се разписа на Евро 2004, и то срещу България, когато страната ни бе унищожена с 0:5 от шведите.

На Евро 2008 нападателят реализира срещу Гърция и Испания, като в първия случай прекрати сериозна двугодишна суша откъм попадения с националната фланелка. На Евро 2012 Ибрахимович порази мрежата на Украйна и Франция (също все в груповата фаза), като последното попадение бе избрано за гол на турнира.

След като Ибра не успя с първия си двубой на Евро 2016 да влезе в историята, ред е на Кристиано Роналдо, който с Португалия се изправя срещу Исландия от 22 часа във вторник.

Всичко най-интересно около Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички