За кои играчи Европейското първенство във Франция може да е последно?


За кои играчи Европейското първенство във Франция може да е последно?
Снимка: Getty Images / Guliver

1635 0

Започна обратното броене до 15-то издание на Европейското първенство по футбол. Конкуренцията на Евро 2016 със сигурност ще бъде голяма, а футболните фенове се подготвят да гледат и изненади, поднесени от новия формат на първенството. Ставали сме свидетели, че всеки турнир често бележи началото или края на една футболна кариера. За няколко футболни легенди това може да бъде последният голям форум с националната фланелка. Sportlive.bg ще ви представи техните имена:

Джанлуиджи Буфон (Италия)

38-годишният страж се е утвърдил като един от най-великите вратари на всички времена. В момента той е и лидер на италианския футболен отбор, а и може би е един от най-добрите вратари на „адзурите” в цялата история. Буфон изигра и ключова роля в спечелването на титлата на Световното през 2006г., когато допусна само 2 гола – автогол и от дузпа. След това той взе и наградата за най-добър вратар. Буфон все още се намира в впечатляващо форма както с Италия, така и с Ювентус и се очаква да играе важна роля в трудната група на Евро 2016, където ще се изправи срещу Белгия, Швеция и Република Ирландия. Предвид неговите 38-години, това би могло да е последното Европейско за вратаря, но ако запази добрата си форма, може да ни поднесе и изненада.

Златан Ибрахимович (Швеция)

Ибрахимович е един от най-великите футболисти в света в момента и един от най-големите в историята на Швеция. 35-годишният футболист показа страхотна форма с екипа на френския ПСЖ, като отбеляза 50 попадения, с което помогна на тима да направи требъл. В квалификациите за Евро 2016 отбеляза 11 гола, а шведският тим ще разчита именно на неговия голов нюх. Европейското във Франция ще бъде вероятно последният шанс за Ибра да запише впечатляващо участие и да запише името си в историята европейските първенства.

Икер Касияс (Испания)

Испанският капитан е считан един от най-важните играчи в националния тим и напълно заслужава да бъде толкова силно ценен от тима. Касияс, който в продължение на 16 години еосновна фигура в испанския тим,  изигра и ключова роля в постигането на пълна доминация от испанския футбол  в периода 2008-2012. Испания спечели Евро 2008, Мондиал 2010 и Евро 2012, а в турнирите Касияс допусна общо 6 гола, което прати в идеалния състав на всички времена. В последните 2 години, от Мондиал 2014, стражът не показва върхова форма. Ако повтори същите грешки, които направи и тогава в Бразилия, то Евро 2016 може да бъде последното за него.

Томаш Росицки (Чехия)

35-годишният халф на Арсенал е един от най-добрите играчи на Чехия в последните няколко години. Контузиите, от които страдаше обаче попречиха да покаже пълния си потенциал и на клубно, и на национално ниво в последния сезон. Той бе извън терена заради контузия в коляното и бедрото, но въпреки това се завърна за приятелската среща с Русия, където отбеляза гол и си спечели място на Евро 2016. Взимайки предвид липсата на игрово време, то бъдещето му в международния футбол е заложено на карта. Да се надяваме, че във Франция ще избегне всякакви видове контузии и няма да повтори ситуацията от Евро 2012. Надпреварата това лято може да бъде последната, в която да видим Росицки  в голям форум.

Рикардо Карвальо (Португалия)

38-годишният централен защитник на Монако бе един от най-добрите бранители в разцвета на силите си. Той допринесе и много за достигането на Португалия на финала на Евро 2004 и на полуфинала на Световното през 2006.  Карвальо първоначално се бе оттеглил от националния през 2011г., но три години по-късно новоназначеният мениджър Фернандо Сантош го върна след катастрофалния старт на квалификациите за Европейското първенство. Защитникът със сигурност ще е щастлив да сложи край на кариерата си в националния отбор на толкова голям форум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички