Топ 5 на най-бързите играчи на Европейското първенство по футбол


Топ 5 на най-бързите играчи на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

2519 0

За всички футболисти е важно да притежават техника и да играят интелигентно, понякога обаче нищо не може да се сравни с бързината, която има някой играч. Дни преди Европейското първенство по футбол, всички погледи са насочени към него. Комбинацията елегантност в играта и техника може да се сравни с красиво произведение на изкуството. Sportlive.bg ви представя 5-ма от най-бързите футболисти, които предстои да наблюдаваме на Евро 2016:

Гарет Бейл (Уелс)

Толкова отдавна изглежда, когато Гарет Бейл тероризираше считаният за най-добър десен бек в света Дъглас Майков в двубоя от ШЛ между Интер и Тотнъм. Рядко може да се види как репутацията на един толкова добър футболист може да изчезне за толкова кратко време. С течение на времето Бейл се утвърди като един от най-бързо прогресиращите и бързите.

Ектор Байерин (Испания)

Млад талант на Арсенал, който през 2014 година счупва рекорда на Тио Уолкът на 40 метра и става най-бързия играч в състава на Арсенал. Предвид, колко често Уолкът е признаван за един от най-бързите играчи, можем сами да си представим каква е бързината на Байерин. Истинско удоволствие е да се гледа по фланга как преминава през съперниците си. Той бе повикан в състава на Испания за Евро 2016 на мястото на десния бек на Реал Мадрид Дани Карвахал, който се контузи по време на финала на Шампионска лига.

Кристиано Роналдо (Португалия)

Макар и на 31 години, физическата мощ на португалската звезда е неоспорима и не показва никакви признаци на отказване. Все още успява да отбелязва повече от един гол в двубой и минава с лекото през играчите. Ако продължава да се грижи така добре за тялото си, то нищо чудно и след 30-те си да продължи да е сред най-добрите голмайстори. Спечелването на Евро 2016 с Портъгалия ще бъде колосално постижение дори и за Роналдо.

Рахим Стърлинг (Англия)

Стърлинг впечатли с представянето още, когато носеше екипа на Ливърпул. Комбинациите, които правеха заедно със Суарес и Даниел Стъридж убедиха Манчестър Сити, че си струва да го привлекат в редиците си. Някои критици определиха този трансфер за разочароващ. Сега предстои поредната възможност - Европейското първенство по футбол, за да ги опровергае.

Жорди Алба (Испания)

Алба записа впечатляващо участие на Евро 2012. Тогава той даде заявка за международен футбол и показа, че може да изиграе водеща роля в решителни моменти. В селекцията на Испания той има конкуренция в лицето на Сесар Аспиликуета. Ако все пак бъде избран за титуляр, то със сигурност неговите противници ще изпитват сериозни затруднения.

ВСИЧКО ИНТЕРЕСНО ОКОЛО ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ СЛЕДЕТЕ В SPORTLIVE.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички