Новост на Евро 2016: Вратарите да не мърдат от голлинията, че...


Новост на Евро 2016: Вратарите да не мърдат от голлинията, че...
Снимка: Getty Images

2943 0

Председателят на съдийската комисия на УЕФА Пиерлуиджи Колина обяви, че вратарите на Евро 2016 ще получават жълт картон, ако излизат пред голлинията по време на дузпа.

Казусът с това правило, което е в сила отдавна, но не се спазва почти никога, бе повдигнат отново, когато Даниел Субашич от Хърватска спаси 11-метровия наказателен удар на Серхио Рамос от Испания, като бе излязъл на метър пред голлинията.

ЦЕЛИ ПЕТ ПРИЧИНИ ДУЗПАТА НА РАМОС ДА СЕ ПРЕИЗПЪЛНИ

"Ситуацията беше неприятна, затова изнесохме специален и извънреден семинар пред всички съдии на Европейското, за да опресним паметта им. Казахме на реферите, че ако видят такова напускане на голлинията, са длъжни да отсъдят повторно изпълнение на дузпата и да покажат жълт картон на вратаря", обяви Колина.

Спасението на Субашич (а и на почти всяка дузпа) се оказа решително, защото бе при резултат 1:1 в средата на второто полувреме, а в края на срещата Хърватска спечели с 2:1.

Друг е въпросът, че Серхио Рамос се спря при засилката преди изпълнението си, което също е забранено от правилата на УЕФА.

ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ЗА ЕВРО 2016 ЧЕТЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички