Мачовете, които могат да предрешат класирането в групите на Евро 2016


Мачовете, които могат да предрешат класирането в групите на Евро 2016

1547 0

Завесата за Европейското първенство по футбол започва вече да се вдига, а феновете тръпнат в очакване да отбележат старта на футболното лято. Евро 2016 е с повече отбори, което може да поднесе повече повече изненади и да открои нови фаворити или аутсайдери. 24 отбора ще мерят сили, за да продължат напред и да прескочат груповата фаза.

Kонкретни двубои в групите, които могат да предопределят класирането и да определят кои ще се състезават на 1/8 финали. Ето и някои от ключовите сблъсъци:

Англия - Уелс

Двубоят между един от фаворитите и един от дебютантите може да определи кой ще продължи напред в първенството. В първия си мач Англия излиза срещу Русия, а Уелс ще трябва да се справи с друг дебютант - Словакия. Ако и двата тима спечелят първите се срещи, то Англия-Уелс може да определи сигурния участник на осминафиналите.

Украйна - Полша

Тази емблематична двойка от държави, които бяха съдомакини на Евро 2012, сега ще се изправят една срещу друга в Група B на първенството във Франция. Германия е сочена за фаворит не само в групата, но и за спечелване на трофея, така че очакванията са Украйна и Полша да се борят за второто място. Битката може да се окаже доста оспорвана, тъй като двата тима ще се срещнат чак в последния мач от групата, където ще паднат всички въпросителни, ако има такива.

Турция - Хърватия

Въпреки че много футболни анализатори определят като "групата на смъртта" тази на Белгия, Италия, Швеция и Северна Ирландия, то и група D спокойно може да я конкурира. Испания, Турция, Хърватия и Чехия оформят страховита четворка в групите. Испания безспорно е изявен лидер, но записва колебливи резултати и една грешна стъпка може да ѝ коства скъпо. Турция - Хърватия е и откриващият мач на групата, така че още в неделя ще разберем кой от двата отбора има сили да се бори за място на 1/8 финалите.

Италия - Швеция

Последният голям форум за Антонио Конте, начело на Италия, може да приключи по-рано, отколкото иска, ако не вземе съответните мерки. В първия мач "адзурите" излизат срещу Белгия, която ще иска да поправи разочарованието от Мондиал 2014 и да стигне финалната права. Ако това се случи, то мачът срещу Златан Ибрахимович и компания ще се окаже решаващ изпит за преминаване.

Исландия - Австрия

Група F включва отборите на Португалия, Австрия, Исландия и Унгария. Дори фаворитите в групата в лицето на Кристиано Роналдо и компания може бързо да излязат от тази роля. Исландия дебютира на Европейско първенство, а в последния мач от групата ще се изправи срещу Австрия. И двата отбора се смятат като потенциална "приятна изненада", а това че излизат в закриващия мач в групата може допълнително да нажежи страстите. При население 330 хил. души на Европейското във Франция се очаква да отидат около 10 процента от всички исландци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички