Германия показа мускули на старта на Евро 2016 (ВИДЕО)


Германия показа мускули на старта на Евро 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2631 0

Световният шампион Германия започна с победа Европейското първенство по футбол, надвивайки с 2:0 Украйна в мач от Група С. Първото и най-важно попадение реализира в 19-ата минута Шкодран Мустафи с глава след отлично центриране в наказателното поле, което се оказа твърде сложна задача за противниковата защита.

В 92-ата минута резервата Бастиан Швайнщайгер се разписа за крайното 2:0, с което успокои феновете на Германия, и то при положение че се появи на терена само секунди по-рано.

Германия продължи успешната си серия и записа 18-та победа в последните си 19 двубоя, когато води на полувремето. А Мустафи е 34-ият различен футболист, който реализира попадение за Бундестима на европейски първенства.

За Муфтави, лично, това бе първо попадение с националната фланелка в 11-ия му мач за Германия, като то се оказа изключително ценно. Не само Германия тръгна убедително на Евро 2016, но и Йоахим Льов имаше основания за задоволство, защото се превърна в първият треньор с 12 мача на европейски първенства.

Берти Фогтс има 11 двубоя на сметката си в бляскявата си кариера, а Луис Фелипе Сколари и Ларс Лагербек са с по 10 - номер едно вече е наставникът на Бундестима и не се очаква да се спре на кота "12".

Германия започна с десетима световни шампиони в състава си, като единствено Йонас Ектор не бе започвал на Мондиал 2014.

Мачът

Срещата започна доста интензивно с по едно положение и пред двете врати. Първо Юлиан Дракслер от пет-шест метра опита да намери очертанията на вратата през куп от играчи, но прати кълбото на около половин метър встрани от гредата.

В шестата минута пък звездата на Украйна Коноплянка имаше възможност да откри резултата, но вместо да го направи, провокира първата страхотна намеса от страна на Мануел Нойер.

В 19-ата минута обаче превъзходството на Германия се материализира, макар и след статично положение. Центриране от пряк свободен удар се оказа нерешима задача за отбраната на Украйна и Шкодран Мустафи се извиси с глава, за да забие топката неспасяемо в мрежата - 1:0.

В 26-ата минута Нойер предотврати първото чисто положение за Украйна, след като с рефлекс спаси опасен изстрел с глава на Кахериди. 

120 секунди по-късно Сами Кедира не можа да удвои аванса на Германия от чиста позиция пред малкото наказателно поле, с което запази интригата на полувремето.

Боатенг спаси преднината на Германия в 35-ата минута с изчистване пред голлинията, с което попречи на най-добрата атака на украинците да се превърне в гол.

След почивката темпото намаля значително и германците продължаваха да владеят повече топката, но изглеждаха сякаш пазят резултата, вместо да търсят ново попадение.

В крайна сметка скучното полувреме бе съживено с включването на Швайнщайгер, който само секунди след като се появи на терена, се разписа за 2:0. Германците подхванаха мощна контраатака, при която Месут Йозил сервира отлично топката в пеналтерията за Швайни, който бе безпогрешен - 2:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички