Англия и Словакия си стиснаха ръцете за равен


Англия и Словакия си стиснаха ръцете за равен
Снимка: Getty Images

1930 0

Англия и Словакия завършха наравно 0:0 в последния си мач от груповата фаза на Евро 2016. "Трите лъва" имаха повече и по-чисти положения в срещата, но така и не можаха да преодолеят противниковата врата.

В другия двубой по същото време Уелс смаза Русия с 3:0 и с актив от 6 точки окупира първото място в крайното класиране.

Англия трябваше да се задоволи с 5 пункта след 1 победа и 2 ремита, докато Словакия с удоволствие зае 3-ата позиция - 4 точки от една победа и един хикс. Русия пък напуска безславно Евро 2016 след спечелването на само една точка в трите си мача по терените на Франция.

В първия четвърт час, донякъде очаквано, основно Англия атакуваше и създаваше интересните положения. Още в осмата минута Джейми Варди с хубав изстрел с коляно прати кълбото малко над напречната греда, а малко по-късно Петер Пекарик трябваше да се намесва авторитетно, за да попречи на нападателя да стигне до топката на стрелкова позиция.

В 16-ата минута Варди най-накрая влезе на скорост в наказателното поле и отправи сериозен удар, който обаче бе париран майстрски от стража Козачик.

В 30-ата минута след дълга пауза откъм каквито и да интересни ситуации Лалана направи втория голям пропуск в мача, след като не можа да преодолее Козачик от десетина метра. Пасът и самата ситуация бяха осигурени от Натаниъл Клайн, който направи отлично впечатление с активността си през първото полувреме.

До края на частта единствено Джордан Хендерсън отправи опасен удар от воле, но Хубочан го спря с тяло и така лиши Англия от възможността да поведе - от 10 отправени удара през първото полувреме само два бяха точни, и то в актива на Англия, но без особен успех, заради добрите намеси на Козачик.

След почивката словаците на цели два пъти чрез Владимир Вайс заплашиха да открият резултата, и то до 55-ата минута. Първо грешка на Крис Смолинг едва не позволи на Вайс от упор да разстреля Джо Харт (вратарят реагира адекватно), а малко по-късно с диагонален изстрел провокира отлична негова намеса.

Англичаните пък отново имаха чисто положение в самото начало, но Даниел Стъридж отдясно в наказателното поле нацели главата на Козачик от отлична позиция, като бе фаулиран и можеше да избере да пада за дузпа, но той стреля и не можа да се разпише.

Малко след появата си в игра Деле Али имаше великолепния шанс да открие резултата в 62-ата минута, когато пред опразнената врата засече добро центриране на Адам Лалана, но Шкъртел изчисти пред голлинията.

Това обаче се оказа последната сносна възможност за Англия да запише нов успех на Евро 2016, макар че играчите и на двата отбора бяха наясно, че се класират след последния съдийски сигнал. Уелс водеше с 3:0 на Русия и нямаше как "сборная" да се пребори за някое от първите три места.

Словаците очевидно също бяха доволни от нулевото равенство и си дочакаха последния съдийски сигнал, а Англия остана леко подразнена от поредния си демонстрация на голова немощ, но това не се оказа особено пагубно - 0:0.

Състав на Англия:

Харт, Кейхил, Смолинг, Лалана, Варди, Клайн, Хендерсън, Стъридж, Дайър, Уилшър, Бертранд

Състав на Словакия:

Козачик, Пекарик, Шкъртел, Дурица, Вайс, Дуда, Хубочан, Хамшик, Куцка, Мак, Пецовски

Всичко най-интересно за Евро 2016 разбирайте в Sportlive.bg

Евро 2016 НА ЖИВО: Словакия - Англия

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички