Защитата на Германия - непревземаема крепост или голямото предимство на Италия?


Защитата на Германия - непревземаема крепост или голямото предимство на Италия?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2192 0

Безспорно най-чаканият четвъртфинал на Евро 2016 е между Италия и Германия. Световният шампион е големият фаворит за титлата на шампионата във Франция, но днес ще стане ясно дали това е напълно оправдано, независимо дали Бундестимът спечели или не.

Статистиката е изцяло в полза на "скуадра адзура", тъй като тя има 4 победи и 4 равенства в официалните си мачове срещу Маншафта, но не това е голямото преимущество на италианците в днешния двубой. Голямата разлика в мача може да направи...

Германската защита!

ВИДЕО: КАКВО СЕ СЛУЧИ ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И ИТАЛИЯ?

Световният шампион е единственият тим, който не допусна гол по пътя си към четвъртфиналите. До момента Германия има победи над Украйна, Северна Ирландия и Словакия, както и равенство срещу Полша, а Мануел Нойер все още не е вадил топката от собствената си мрежа. За сухата статистика това постижение е почти немислимо на подобен форум, но истината е, че германската защита не е в най-доброто си състояние, или поне не е на това ниво, което беше демонстрирано по време на Мондиал 2014 (с изключение на двубоя срещу Алжир).

До момента в турнира Германия е допуснала 23 удара по посока на своята врата, което прави над 5 средно на двубой. Единствено Северна Ирландия нямаше никакви опити да превземе немската врата (едва 2 удара), но в останалите мачове си пролича, че пред Мануел Нойер положението не е толкова добро. Освен това създадените от Полша и Украйна положения далеч не бяха безопасни, а това са отбори, които са далеч от класата и тактическата грамотност на Италия.

ДВА ПРОБЛЕМА В ИТАЛИЯ ПРЕДИ ДЕРБИТО

Решението на Йоахим Льов да внедри в състава Джошуа Кимих се оказа много полезно за немската отбрана и тя се представя по-добре в последните си два двубоя, но пък Джером Боатенг играе с контузия, като физическото му състояние със сигурност ще бъде подложено на сериозен тест от бързите контраатаки на "скуадра адзура".

Ролята на Сами Кедира също ще е интересна за наблюдаване. В последните години той се усъвършенства като атакуващ халф, но срещу Италия ще трябва да се заеме с функциите си в защита. Кроос, Дракслер и Йозил също ще трябва да помагат при убиването на контраатаките на Италия, а последните двама никак не се славят с отдадеността си към дефанзивната част на играта.

Днес е истинският тест за играта в защита на Германия и, ако световният шампион го издържи с отличен, то Бундестимът остава фаворит за краен триумф и в двубоя, и на Евро 2016. В противен случай, тази вечер може да е последната за Германия на най-големия европейски форум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички