Вътрешният министър заговори и за "платени провокатори": За по-малко от 2 часа бе овладяна брутална и невиждана вандалска агресия


Вътрешният министър заговори и за "платени провокатори": За по-малко от 2 часа бе овладяна брутална и невиждана вандалска агресия
Снимка: БГНЕС

699 0

Вътрешният министър Калин Стоянов участва в пресконференция, на която отново говори за протеста срещу БФС, който бе на 16 ноември. Той заяви, че не толерира и не приема никакви форми на насилие както срещу полицаи, така и срещу протестиращи. И се разграничи от всякакъв вид произвол.

Справили са се с провокациите като професионалисти

За пореден път защити обаче действията на служителите на МВР, като благодари, че са предотвратили това да има жертви. "Поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работа в деня на протеста срещу ръководството на БФС. Перфектно се справихте. За по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана вандалска агресия, която завладя голяма част от тълпата и се изсипа срещу вас.

Бяхте обиждани, плюти, провокирани, удряни с камъни бомбички хвърчаха върху вас, изблъскаха ви с горящи контейнери. Въпреки всички провокации се справихте, като истински професионалисти, достойни да бъдат част от системата на МВР. Благодаря ви, че не допуснахте центъра на София да се превърне в истински погром и най-вече, че предотвратихте да има човешки жертви“, заяви той.

"Нека не пропускаме факта, че сред мирно протестиращите в четвъртък вечер, е възможно да е имало платени провокатори дошли, за да се раздадат максимално", акцентира още Стоянов.

Относно обвиненията за полицейски произвол вътрешният министър съобщи, че е разпоредил ускорени вътрешни проверки и мерки за превенция, за да не се допускат в бъдеще подобни случаи. "Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста срещу Българския футболен съюз".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички