Шефът на МВР Калин Стоянов се учуди, че му искат оставката, не иска да е изкупителна жертва на БФС


Шефът на МВР Калин Стоянов се учуди, че му искат оставката, не иска да е изкупителна жертва на БФС
Снимка: БГНЕС

831 0

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че няма намерение да подава оставка, но все пак ще има проверка заради сигналите на полицейско насилие срещу фенове в протеста срещу БФС.

Няма да подава оставка

"Всички станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София. Само навременната реакция на служителите на СДВР и жандармерията осуетиха по-сериозни щети и дори жертви. Затова именно се учудвам на искането за моята оставка. Защо? Защото хиляди служители на МВР си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това означава да ги предам. Не смятам, че министърът на вътрешните работи трябва да бъде изкупителна жертва за дългогодишните проблеми в БФС", заяви Стоянов на специален брифинг.

Според него няма полиция в света, която да стои безучастно и да гледа как се руши. "В същото време не приемам действията на единици служители, които превишиха правомощията си и не се справиха със здачата - да не се поддават на провокации. Именно затова директорът на СДВР вече е назначил вътрешна проверка по цялата ситуация. Всеки, който е превишил правата си, ще понесе своята отговорност", посочи още министърът.

Бил е на кино по работа, а не "на кръчма"

"Не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами, който съвсем скоро ще тръгне по кината. Това е изключително сериозен проблем. Присъствието ми там беше в работен порядък, а не да се забавлявам освен ако някой не смята проблемът с телефонните измами за забавен. Не съм бил с изключен телефон", подчерта министърът, след като премиерът Николай Денков обяви, че е смущаващо за действието на Стоянов по време на протеста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички